Grčka

PLJUŠTE OTKAZI ZBOG PROPUSTA POLICIJE! Grčki ministar pobesneo posle KRVAVOG PIRA u Atini: Ovo je neprihvatljivo!

Autor Marina Periškić

Grčki ministar otpustio policijske zvaničnike zbog navijačkih nereda koji su izbili u Atini.

Izvor: Profimedia

U navijačkim neredima koji su se zadesili u Atini, u kojima su učestvovali članovi grupe Bed Blu Bojsa i navijači domaćeg AEK-a u kojim je jedan mladić poginuo, grčka vlada se odlučila za radikalan potez. Sedam najviših policijskih zvaničnika koji su odgovorni za krvavi pir, odmah je smenjeno, piše grčki portal protothema.gr.

Ministarstvo javnog reda i zaštite građana Janis Oikonomu potvrdio je ovu informaciju, nakon što je izrazio je saučešće zbog preminulog navijača AEK-a te je utvrdio kako ovo nije kraj istrage i kako će biti još otpuštanja iz službe. Smatra da je činjenica da su hrvatski navijači uspeli ne samo ući u Atinu, nego doći skroz do stadiona bez pratnje i tamo izazvati tuču u kojoj je učestvovalo i do 300 osoba totalno neprihvatljiva.

"Prelazak navijača zagrebačkog Dinama preko naših granica, njihovo putovanje po Grčkoj i dolazak na mesto događaja potpuno su neprihvatljivi i nedopustivi. Nemam reči za takav propust. Iako je policija postupila brzo u privođenju huligana, njih 98, podbacila je u tome da spreči napad i dokazala je da nije sposobna za ovakve izazove", rekao je Oikonomou.

"Sport nije mesto nasilja i sportski duh ne bi trebao biti pokvaren navijanjem. Nažalost, uprkos velikom trudu, posebno nakon ubistva Alkisa Kampanosa (poslednje žrtva navijačkog nasilja), još uvek nismo uspeli pobediti navijačko nasilje. Istarajaćemo u tom smeru, sistemski i intenzivnije. Ali, očigledno trebamo mnogo više na svim nivoima: sportskoj, obrazovnoj, političkoj i široko društvenoj. Vreme je saradnje i truda, a ne sukoba koji ne nude ništa: ne otkrivaju, ne daju rešenja, nego zamagljuju i prikrivaju problem. Ovo je dubok, radikalni i paneuropski problem jer su u ovom slučaju u pitanju navijači iz raznih država", zaključio je.

BONUS VIDEO: