Moguća rešenja

MONDO - BOMBA U NOVOM SADU! Partizanova legenda na klupi Vojvodine - ali koja?

Autor Milutin Vujičić

Nakon rastanka sa Radoslavom Batakom na startu sezone Vojvodina bira između dva rešenja na klupi.

Izvor: MN Press

Vojvodina je startovala sezonu sa četiri poraza i ceh za to je platio Radoslav Batak. Nekadašnji fudbaler crveno-belih iz Novog Sada otpušten je posle poraza od Crvene zvezde i Partizana u Superligi, kao i od Apoela dva puta u Ligi konferencija. 

Kako saznaje MONDO, moguća rešenja za užarenu klupu "stare dame" srpskog fudbala su Saša Ilić i Ljubiša Tumbaković. Obojica su slobodni i tu nema prepreka za novi angažman, a prema našim informacijama uprava je bliža angažovanju Tumbakovića. 

Tumbaković ima 70 godina i najveći trag je ostavio u Partizanu čiji je najtrofejniji trener u istoriji. Vodio je crno-bele u dva navrata od 1992. do 1999. godine kao i od 2000. do 2002. godine. Radio je na Dalekom istoku, bio je trener AEK-a iz Atine, kao i jedan od prvih stranih stručnjaka u kineskom fudbalu. Poslednja dva angažmana su mu selektorska, jer je prvo od 2016. do 2019. vodio nacionalni tim Crne Gore, a potom od 2019. do 2020. Srbiju. Već tri godine je bez angažmana, a ukoliko bi preuzeo Vojvodinu ovo bi mu bio povratak u srpski ligaški fudbal nakon dve decenije. 

Saša Ilić je nedavno ostao bez posla, pošto je dobio otkaz u Bugarskoj. Legendarni kapiten Partizana je nakon uspešne i jako duge igračke karijere počeo trenersku karijeru kao selektor omladinskih selekcija Srbije. Vodio je U16 i U18 ekipe Srbije, a zatim je preuzeo Čukarički koji je vodio u sezoni 2021-22. Prošle sezone je bio drugi na tabeli kao šef struke CSKA iz Sofije, a sada je slobodan u izboru nove sredine.

BONUS VIDEO: