INTERESANTNO

TAJNIM PUTEM POBEGLI IZ ATINE U ZAGREB! Prekršena pravila zbog fudbalera Dinama

Autor Nemanja Stanojčić

Fudbaleri Dinama iz Zagreba morali su da traže alternativna rešenja i da se na drugi način vrate iz Atine posle ubistva navijača.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Dinamo Zagreba morali su tajnom rutom da se vrate iz Atine posle ubistva navijača. Prva utakmica u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona između hrvatskog kluba i AEK-a trebalo je da se odigra u utorak uveče, ali je došlo do odlganja zbog tragedije.

Zbog svega što se dogodilo igrači hrvatskog kluba nisu mogli da odu iz Grčke onako kako je prvobitno planirano, već je to urađeno mimo protokola. Umesto sa aerodroma u Atini oni su odvedeni na sporedni, manji aerodrom, sa koje su čarter letom otišli nazad u Zagreb. Policija je donela odluku da je tako bezbednije zbog straha od eventualnih nereda.

Dodatne snage obezbeđivale su hotel u kom su se nalazili Zagrepčani, naoružani su stajali okolo i vodili računa o svemu. Prva utakmica između dva tima odigraće se u Zagrebu 15. avgusta, pa će 18. ili 19. da se igra meč u Atini. Očekuje se da će oba susreta biti pod posebnom prismotrom UEFA i pod jačim obezbeđenjem zbog visokog rizika...

Bivši oficir za bezbednost hrvatskog prvaka u utorak je krivicu za ubistvo prebacio na grčku policiju, uz objašnjenje da Bed blu bojsi "nisu takvi". Istovremeno, atinska policija je pravila racije i hapsila po čitavom gradu, pa je do kraja jučerašnjeg dana stigla informacija o skoro 100 lišenih slobode zbog ubistva koje je potreslo čitavu Grčku.

BONUS VIDEO: