HAOS

"VI STE UBICE I FAŠISTI": Policija sprovela Hrvate u sud - Grci su BESNI (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Grčka policija sprovela je hrvatske navijače u sud i tamo su ih dočekali građani koji su im dobacivali da su ubice i fašisti.

Izvor: Profimedia/Costas Baltas / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Policija je uhapsila oko 100 huligana, većina njih su Hrvati i otvoren je hitan postupak zbog ubistva navijača AEK-a. Još uvek se čeka zvanična potvrda oko toga ko je nožem ubio Mihalisa (29), a navijači koji su došli da podrže Dinamo iz Zagreba već su pred sudom. Ljudi koji su se okupili ispred im dobacuju da su "ubice i fašisti".

Oko podneva je policija dovezla nekoliko autobusa u kojima su se nalazili hrvatski navijači. Na snimcima koji su se pojavili vidi se da oni pokrivaju glavu, da ne žele da ih bilo ko prepozna, slika ili snimi. Za to vreme okupljeni narod dobacuje i protestuje, jedan od njih je vikao "ubili ste mi prijatelja".

Mere bezbednosti su podignute na najviši nivo, policija je naoružana i patrolira u blizini suda kako bi sprečila dodatne incidente i krvoproliće. Proces ispitivanja svega je u toku i prema pisanju hrvatskih medija mogle bi da uslede drakonske kazne. "Sudbina hrvatskih navijača nije poznata, uvedene su i neke drakonske kazne za prekršaje i izgrede navijača, pa se pojavila teorija da bi neki od njih mogli da završe i na doživotnoj robiji", navode hrvatski mediji.

Policija sprovodi hrvatske huligane
Izvor: YouTube/newsitgr

BONUS VIDEO: