Fudbal

MORBIDNA PORUKA HRVATIMA OD UKRAJINACA? Sude im za ubistvo, a oni napisali da su KRALJEVI - i to na bombi?!

Autor Mladen Šolak

Dok Hrvate vode kod tužioca zbog ubistva,

Izvor: bnsports.gr/screenshot

Dan nakon ubistva navijača AEK-a u tuči sa navijačima Dinamo Zagreba u Atini, fudbaleri hrvatskog kluba su "na mala vrata" otišli iz Grčke, skoro stotinu navijača Dinama je završilo kod tužioca, a iz Ukrajine im je stigla podrška?!

Navijači Dinamo iz Kijeva su navodno na društvenim mrežama podržali navijače Dinamo Zagreba, porukom ispisanoj bombi: "Sloboda BBB-ima, 7. avgust 2023. BBB su kraljevi Evrope", piše na navodnoj i užasnoj poruci:

Odmah nakon izbijanja rata u Ukrajini i ruske invazije na tu zemlju, Dinamo Zagreb i Dinamo Kijev zakazali i odigrali prijateljsku utakmicu na Maksimiru. Tog 28. aprila 2022. sakupljen je prihod od 263 hiljada kuna i doniran je Ukrajini kroz humanitarnu pomoć. Ako fotografija sa bombom i porukom na njoj nije montaža, Ukrajinci se odužuju za tu podršku na morbidan način, u još morbidnijem trenutku.

U međuvremenu, ova poruka teško da je doprla do grupe od skoro stotinu navijača-huligana, koji su u sredu ujutru u Atini pod brutalnim policijskim merama dovedeni kod tužioca u Atinu. Oni su pokrivali lica, a na putu ka kancelariji tužica prolaznici su ih vređali. U utorak je bilo i vesti o tome da je grupa navijača Dinama pokušala da pobegne iz Grčke, ali da to nije uspela jer je "uhvaćen" njen kombi.