Fudbal

NIJE SAMO PROTIVNIK, IMAMO OZBILJAN PROBLEM! Igor Duljaj o Partizanovom evro-gostovanju

Autor Mladen Šolak

Crno-beli znaju šta ih čeka u Azerbejdžanu

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Partizan je u sredu stigao u Azerbejdžan, na prvu utakmicu dvomeča 3. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, u kojoj će gostovati Sabahu. Meč će biti odigran u četvrtak od 18 časova u Masaziru, u blizini glavnog grada, Bakua. Očekivanja pred taj meč izneo je trener crno-belih Igor Duljaj, koji je doveo ekipu na evro-gostovanje u dobrom ritmu, nakon pobede protiv Vojvodine u derbiju Superlige na stadionu "Karađorđe".

"Nema ovde slabih timova, primaju malo golova. Imaju mladu ekipu, par interesantnih igrača u svojim redovima i pored toga što ćemo protiv sebe ozbiljnog protivnika, imamo pred sobom i ozbiljnu stvar - izuzetno je toplo i velika je važnost i to će nam predstavljati problem u sutrašnjoj utakmici. Trener, gospodin Musajev, je kvalitetan, mlad trener. Imaju dosta kvalitetnih pojedinaca - Isajev, Da Silva, Mikel... Imaju odličan tim, posebno su opasni kad oduzmu loptu, imaju brzi kontranapad. Moramo da obratimo pažnju na to. Imaju brze igrače i biće interesantna utakmica. Daleko od toga da dolazimo ovde sa spuštenim gardom. Dve utakmice koje smo odigrali u domaćem prvenstvu daju nam nadu da možemo da pokažemo kvalitetan fudbal i sada imamo veću obavezu zbog svojih navijača", rekao je Duljaj.

"Pozdravio bih naše navijače, da budu uz nas, iako nisu sada ovde", dodao je šef struke crno-belih na startu još jedne evropske sezone kluba iz Humske. Partizan pred sobom ima dva koraka do grupne faze Konferencijske lige, a ako prođe azerbejdžanskog rivala u plej-ofu će igrati protiv pobednika dvomeča Steaua (Rumunija) - Nordšjeland (Danska).