STRAH

HRVATI U PANICI - PLAŠE SE SRPSKIH NAVIJAČA! Alarmi su upaljeni: "Grci planiraju proboj sa ZLOGLASNIM Beograđanima"

Autor Nemanja Stanojčić

Hrvatska je u strahu zbog mogućeg haosa i reakcije grčkih i srpskih navijača.

Izvor: VisionalMedia/Shutterstock

Hrvatska je u strahu posle ubistva navijača AEK-a u Atini. U sukobu huligana Dinamo Zagreba i grčkih navijača život je izgubio Mihalis (29). Posle svega što se dogodilo u komšiluku vlada panika zbog potencijalne osvete u koju bi mogli da se uključe i srpski navijači, tako tvrdi tamošnji "Jutarnji list".

U tekstu pod naslovom "Grci sa zloglasnim Beograđanima planiraju pokušaj proboja u Hrvatsku? Na jedno se mesto posebno pazi". Prema njihovim navodima policija je u punoj mobilizaciji. "Postoji procena, iako nema potvrde, da bi navijači PAOK-a zajedno sa Partizanovim 'Grobarima' mogli da pokušaju da uđu u Hrvatsku. Ako uspeju, a žele u Split, ukoliko ne usmnja se da možda imaju plan da naprave haos negde drugde u zemlji", piše u tekstu.

Podsećaju da navijači PAOK-a nisu u misiji osvete AEK-ovaca, jer su međusobno u ratu, već da su oni i pristalice Partizana i ranije "izvodile akcije, pa i protiv Hrvata" i da policija nadizre sve granične prelaze i da se paze svi prilazi Splitu i stadionu. Naglašavaju da će isto biti urađeno i za meč DInama i AEK-a u Zagrebu, iako nema najava da bi žuto-crni pokušali da krenu u glavni grad Hrvatske.

Najavljuju i nezapamćene mere bezbednosti za revanš Dinama i AEK-a u Atini 19. avgusta. "Taj meč dobio je dimenziju kakva se retko viđa. Pratiće ih i hrvatska policija, a ne samo grčka. Ljudi specijalizovani za obezbeđenje u inostranstvu doći će u Atinu nekoliko dana ranije i proveriće sve, od aerodroma, rute do hotela, hotela, okoline, nadziraće se stadion, sa ekipom će ići policajci. Bilo je i ranije utakmica visokog rizika, ali nikada nisu došli do ove tačke", piše u tekstu i dodaje se da su "alarmi upaljeni i da sledi desetak dana pakla".

BONUS VIDEO: