ŠTA SE DEŠAVA?!

DINAMOVI HULIGANI NE DOBIJAJU HRANU, A NI LEKARSKU POMOĆ? Hrvati optužili Grčku za NEHUMANE uslove u pritvoru

Autor Milutin Vujičić

Prema poslednjim informacijama ima više povređenih navijača nego što se mislilo.

Izvor: Profimedia/CROPIX/Ronald Gorsic

Više od 90 navijača iz Hrvatske nalazi se u grčkom pritvoru i čeka sudski postupak posle ubistva u navijačkom sukobu, a kako piše hrvatski "Index" - oni su tamo u nehumanim uslovima. U ponedeljak uveče "Bed Blu Bojsi" napalo je pristalice AEK-a ispred stadiona ovog atinskog kluba, a u neredima je stradao jedan mladić (29), dok je povređeno još osam osoba, posle čega je UEFA otkazala utakmicu i zakazala je u novom terminu.

"Problem nije samo s policijom i njihovom komunikacijom. 'Bed Blu Bojsi 'koji se ne nalaze u pritvoru već nekoliko dana bez uspeha pokušavaju da dobiju hrvatski konzulat u Grčkoj, ali im se odmah spušta slušalica. Pitanje je zašto niko u ova tri dana nije posjetio preko 90 hrvatskih državljana u pritvoru, posebno s obzirom na to da postoje indicije da se s pritvorenim navijačima ne postupa po pravilima struke, kada je reč o policiji i pravosuđu", navodi se u izveštaju pomenutog portala i dodaje da huligani nemaju ni advokata, odnosno juče su dobili po službenog dužnost jednog koji "ne zna ništa o slučaju".

Hrvati optužuju Grčku da se u dosadašnjem delu postupka pokazala neorganizovanom, pošto je već smenjeno sedam policijskih službenika, dok takođe ističu da se od medija do medija razlikuju informacije. Tako poslednje informacije govore da su sedmorica navijača "Bed Blu Bojsa" povređena i imaju ubodne rane, dok su dvojica pogođena signalnom raketu.

"U ovom trenutku u stanici su i nije im pružena lekarska pomoć", objavio je "Index" i dodaje da su hrvatskim navijačima uskraćena i osnovna prava poput hrane.

BONUS VIDEO: