Golgeter

EVO ŠTO SRĐAN KOŠTA 1,6 MILIONA EVRA! I Evropa sada zna da Srbija ima PAKLENOG napadača!

Autor Dušan Ninković

Srđan Hristić tek što je stigao u novi klub, a već je počeo da se nameće Šveđanima.

Izvor: MN Press

Talentovani srpski napadač Srđan Hrstić (20) postao je igrač švedskog kluba Haken nakon što ga je Spartak iz Subotice prodao pred početak nove sezone. Golgeter koji je već igrao za mlađe kategorije Srbije u pet kategorija vrlo je brzo pokazao klasu na severu Evrope - Hrstić je sjajno otvorio novu sezonu jer je postigao dva gola i asistirao za treći protiv Žalgrisa (3:1) u kvalifikacijama za Ligu Evrope!

Šveđani su završili svoj put u kvalifikacijama za Ligu šampiona nakon što su izgubili od Klaksvika u 2. kolu, a Haken je nakon ispadanja "iskeširao" 1,6 miliona za napadača. Po svemu sudeći to će biti najveći transfer u istoriji kluba jer će bonusi koji su se našli u ugovoru vrlo brzo biti ispunjeni ako Srđan bude igrao kao protiv šampiona Litvanije.

Snažni napadač iz Sombora našao se na pravom mestu u 38. minutu, kada se videlo da ima odličan njuh za gol. Fantastično je pratio akciju i sačekao grešku golmana, koji nije baš sjajno odbio loptu u polje. Srđan je natrčao na nju, a zatim odradio lakši deo posla - postigao prvi gol na meču. Pogledajte kako:

Bio je to rezultat kojim se otišlo na odmor, a odmah na početku nastavka Srđan Hrstić je promenio rezultat na semaforu. Bilo mu je potrebno tri minuta da bude najsnalažljiviji u kaznenom prostoru rivala. Nakon velike greške golmana i pokušaja svog saigrača srpski napadač je na petercu hladnokrvno primio loptu, a zatim postigao svoj drugi pogodak na ovom meču. 

Ipak, najbolji potez 192 centimetra visokog golgetera bila je njegova asistencija za treći pogodak! Doskorašnji napadač Spartaka iz Subotice sačekao je loptu u kaznenom prostoru, a zatim je petom odložio ka saigraču koji je natrčao na nju i poslao je u mreži. Bio je to jedan od poslednjih poteza na meču za mladog napadača, koji je u 77. minutu izašao iz igre, nakon impresivne partije.

Sportski direktor Martin Erikson na početku sezone imao je samo reči hvale za Hrstića: "On je napadač koji ima i visinu i brzinu. Igrao je već nekoliko sezona u najjačoj ligi Srbije, dao je i gol za pobedu na startu nove sezone. Dolazi spreman da nam pomogne", poručio je Erikson o snažnom napadaču.

Time je pokazao da su očekivanja od mladog reprezentativca Srbije ogromna, a da bi u Švedskoj mogao da bude još efikasniji nego na severu Srbije. Hrstić je u seniorskom timu Spartaka odigrao 52 meča i postigao 11 golova, a strelac je bio i na početku nove sezone u trijumfu nad IMT-om.

 BONUS VIDEO: