Vreme je!

FUDBALSKA ISTORIJA U BOSNI I HERCEGOVINI! Ovo se čeka od RASPADA Jugoslavije - 90 minuta su daleko!

Autor Dušan Ninković

Aktuelni šampion BiH Zrinjski mogao bi da postane učesnik grupne faze već narednog četvrtka.

Izvor: Profimedia

Vreme je za ispisivanje fudbalske istorije Bosne i Hercegovine - tamošnji šampion Zrinjski nalazi se na samo 90 minuta od plasmana u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Kada im to uspe, a sve su šanse da će se desiti već narednog četvrtka, tim iz Mostara postaće prvi BiH klub u grupnoj fazi!

Do tako velike stvari za fudbal u regionu fudbaleri Zrinjskog stigli su nakon impresivne partije protiv Breidablika, prvaka Islanda, koji je tek na kraju meča pokazao da ima određeni kvalitet i da nije zalutao u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Postigli su dva gola i ublažili poraz, ali su pre toga čak šest puta vadili loptu iz mreže!

ZRINJSKI – BREIDABLIK 6:2 (5:0)
/Kiš 2, 30, Malekinušić 22, 40, Bilbija 33, Ivančić 56 – Ludvikson 65, Ejolfson 74/

Ubedljiva pobeda znači da će Zrinjski 17. avgusta na severu Evrope braniti četiri gola prednosti! Prolaz u plej-of za Ligu Evrope Zrinjskom donosi dvomeč protiv LASK-a iz Austrije, ali i obezbeđeno mesto u grupnoj fazi Konferencijske lige što će biti veliki rezultat za fudbal u BiH. Tada će Crna Gora ostati jedina zemlja u regionu koja nikada nije imala tim u grupnoj fazi evropskih takmičenja.

ZRINJSKI: Marić, Ćorluka (od 85. Memija), Jakovljević, Barišić (od 29. Senić), Tičinović, Ivančić, Kiš (od 66. Zlomislić), Čanađija, Malekinušić (od 66. Mišić), Bilbija, Ćuže (od 85. Jukić). Trener: Krunoslav Rendulić.

BREIDABLIK: A. Ajnarson, Jeoman (od 66. Ingvarson), Margeirson, Muminović, Gunlaugson, Ejolfson, Sigurjonson, Ludvikson, V. Ajnarson, Stajndorson (od 66. Hlinson), Svantorson (od 46. Olsen). Trener: Oskar Torvaldson.

BONUS VIDEO: