ZVANIČNO

UEFA OBRADOVALA CELU BAČKU TOPOLU! Ništa od Humske, zna se gde će TSC igrati Evropu ove jeseni

Autor Milutin Vujičić

Nisu mogle da stignu bolje vesti za TSC iz Niona nakon što je stadion u Bačkoj Topolo dobio dozvolu za Ligu Evrope.

Izvor: Mondo/U. Arsić

TSC će svoju prvu evropsku jesen igrati na domaćem terenu - u Bačkoj Topoli, odobrila je u četvrtak UEFA! Namučili su se dobro da bi dobili "zeleno svetlo" i da se ne bi selili van svog stadiona, a posle rigoroznih kontrola konačno je stiglo odobrenje da je lepa "TSC Arena" pogodna da se na njoj igra Liga Evrope.

To će najverovatnije i biti takmičenje u kome će TSC učestvovati ove sezone pošto je u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona doživeo težak poraz protiv Brage (3:0), tako da su male šanse da će proći Portugalce, dok bi ih potom čekao još jedan komplikovan izazov u vidu Marseja ili Panatinaikosa (prvi meč 0:1). Bez obzira na sve, TSC ima zagarantovanih jakih šest mečeva u grupnoj fazi Lige Evrope i igraće ih na svom stadionu.

Stadion u Bačkoj Topoli ima kapacitet od 4.500 mesta i zbog toga ne ispunjava kriterijume UEFA, međutim posle diplomatskih pregovora sa ljudima iz Niona - direktor kluba Janoš Žemberi je uverio da će gostujući navijači imati komfor na stadionu i da će im biti obezbeđeno 10 odsto kapaciteta. Dakle, duplo više od propisanog.

Prethodno se spekulisalo gde će TSC igrati i najveće šanse bile su da će se preseliti u Humsku, međutim crno-beli su to kočili jer nisu mogli da dogovore oko finansija. Takođe, dodatni problem je i to što do skoro nije bilo struje na stadionu Partizana, dok je i jasno da bi podloga bila brže uništena ako bi na njoj igrala dva kluba. Podsetimo, Čukarički će svoje mečeve u Evropi igrati u Leskovcu, dok će Crvena zvezda standardno igrati na "Rajku Mitiću".

BONUS VIDEO: