SASTAV

NE IGRA IVANIĆ, A KANGA SE (JOŠ) NE VRAĆA? Neočekivani problem Zvezde pred Lučane, a Lučić "ne mrda" iz 11!

Autor Milutin Vujičić

Očekuje se da Gelor Kanga ne bude u prvom timu Crvene zvezde ni za meč u Lučanima.

Izvor: ATA Images/Dušan Milenković

Crvena zvezda danas od 18.55 igra meč trećeg kola Superlige protiv Mladosti, a gostovanje u Lučanima biće i zvanično prvi odlazak novog trenera Baraka Bahara van stadiona "Rajko Mitić" u Srbiji. U najavi utakmice Bahar je izjavio da se i dalje polako upoznaje sa klubovima u Srbiji i da je zajedno sa svojim stručnim štabom temeljno analizirao Lučance, najavio je i određene adaptacije na njihove vrline i mane, ali to neće u mnogome uticati na sastav tima.

Bahar je već izjavio da neće moći da računa na Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija, a po svemu sudeći to neće značiti i povratak Gelora Kange u prvi tim. Gabonac još nije odigrao nijedan zvanični meč i nije bio na terenu još od turnira u Rusiji, međutim ostaje šansa da bi mogao da zaigra u drugom poluvremenu.

"Kada budem mislio da će biti potrebno da Kanga igra, on će igrati, što važi i za druge igrače", kazao je Bahar o statusu Kange posle meča sa Napretkom, a u prethodnih pet dana - nije promenio mišljenje na treninzima. Čini se da će ostati veran igračima koji su igrali proteklog vikenda i da je jedina promena moguća na desnom beku...

Manji problem ima Osman Bukari i danas će biti odlučeno da li može da startuje, a ako ne bude dobio "zeleno svetlo", čini se da će Kosta Nedeljković upisati prvi start za Zvezdu. Što se tiče ostatka tima, tu ne bi trebalo da bude većih iznenađenja. Na golu se očekuje Omri Glazer, dok će se Srđan Mijailović najverovatnije vratiti u odbranu i činiti "trio" sa još Aleksandrom Dragovićem i Milošem Degenekom.

To će "vratiti" Kingsa Kangvu u tim, a igraće pored nezamenljivog Marka Stamenića. Mesto kraj leve aut-linije trebalo bi da bude rezervisano za Stefana Mitrovića, dok će Žan-Filip Kraso igrati iza Vladimira Lučića i Pitera Olajinke.

BONUS VIDEO: