Fudbal

„Stara dama“ je moja kuća“ – Miodrag Pantelić za Xtip Stream Emisiju

Izvor Promo

U 27. epizodi emisije „Xtip Stream“ gost je Miodrag Pantelić, bivši fudbaler koji je ostavio veliki trag u srpskom fudbalu, ali i van okvira naše zemlje.

Izvor: Promo

Prva sezona Xtip Stream „Emisije“ sa Sandrom pobrala je simpatije sportske javnosti i nastavlja punom parom. Bavi se fudbalskim temama uz sjajne i dokazane sagovornike u ovom sportu, a različitih pozadina, karijera, ciljeva i radnih navika.

Pantelić je fudbalom počeo da se bavi u rodnim Novim Kozarcima, mestu nadomak Kikinde, a put ga je u ozbiljnije fudbalske vode odveo u novosadsku Vojvodinu gde je proveo četiri godine. Posle toga usledila je selidba u Beograd u tim istih boja – Crvenu zvezdu za koju je nastupao takođe četiri sezone. Prvi put van Srbije otisnuo se sa 27 godina i otišao u Levski iz Sofije, a zatim je usledio odlazak u Kinu na tri sezone, pa povratak u Vojvodinu na još jednu, pa kratka epizoda Peking i kraj karijere je proveo u najdražem crveno-belom dresu u novosadskoj „Staroj dami“.

Pet puta je Pantelić igrao za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije i zanimljivo je da je upisao svih pet pobeda i u ovoj emisiji ćete čuti priču o mnogobrojnim dogodovštinama koje su se zbile u plavom dresu. Podsetio nas je sve Pantelić na sjajne igrače, zvezde evropskog fudbala tog vremena, sa kojima je delio teren i svlačionicu, ali ispričao nam kako je biti cimer sa Dejanom Savićevićem i igrati sa Draganom Stojkovićem Piksijem.

Sandra nije propustila priliku da nekadašnjeg sportskog direktora Vojvodine pita i za taj period njegove sportske karijere, ali istovremeno se dotakne aktuelnih fudbalskih tema u Srbiji. Poslušajte šta je rekao Miodrag Pantelić za aktuelno prvenstvo Srbije, kako gleda na kvalitet lige, ali i šta bi po njegovom mišljenju moglo da spasi i unapredi fudbal u našoj zemlji.

Pratite MerkurXip YouTube kanal i očekujte još puno sjajnih gostiju u Xtip Emisiji sa Sandrom.