Fudbal

NE ZNAM DA LI SAM OVO SMEO DA KAŽEM! Zvezda mučila Partizan, a onda je Marko Nikolić uleteo u svlačionicu

Autor Mladen Šolak

Bivši vezista Partizana otkrio nepoznati detalj Partizanove pobede u derbiju u Humskoj

Izvor: MN Press

Bivši fudbaler Partizana Marko Jevtović otkrio je zanimljiv detalj 152. večitog derbija, odigranog u septembru 2016. godine, u kojem je njegov tim pobedio Crvenu zvezdu u Humskoj golom Brazilca Leonarda u 89. minutu. Ta utakmica bila je prekretnica za crno-bele koji su tek počeli saradnju sa Nikolićem posle lošeg starta sezone. Na njenom kraju osvojili su "duplu krunu".

"Sećam se derbija kad je Marko Nikolić na poluvremenu rekao jedan detalj. Zvezda je realno dominirala, bio je klasičan derbi, tvrda utakmica, ali mi nismo bili pod kontrolom. Nismo imali kontrolu utakmice, već smo videli da je oni imaju. I on tada dolazi i govori jedan detalj. To smo počeli da radimo. Bio je to detalj u vezi veznog reda, koji smo sproveli i osećali smo se u drugom delu nadmoćno, dominirali smo i u zadnjem minutu je Leonardo dao gol iz poluvoleja", rekao je vezista u podkastu "Alestop".

Na pitanje šta je tačno Nikolić rekao, Jevtović se nasmejao: "Rekao je samo da izađemo iz naših zona skroz visoko gore na njih i da iz 'zalepimo' brliže. Oni su tu izgubili kontrolu. Ne znam da li sam ovo smeo da kažem ili nisam", kazao je on.

Jevtović je posle šampionske sezone napustio crno-bele i prešao u Konjaspor, a potom je igrao i za Al Ahli u Kataru, ponovo za Partizan 2022. i potom za Gazijantep, čiji je i sada igrač, mada prošle sezone klub nije završio sezonu posle razornog zemljotresa. Sa druge strane, Marko Nikolić je od ovog leta trener Al Ahli Šababa iz Dubaija i tamo je doveo zvučno pojačanje, bivšeg kapitena Zvezde, Olimpijakosa i Kristal Palasa, Luku Milivojevića. Njih dvojica uspešno su sarađivali u Radu, a sada su zajedno i u azijskoj avanturi.

Zbog svojih zasluga i odličnih rezultata, Nikolić je ostao upamćen u Humskoj kao jedan od najomiljenijih trenera, a važan razlog tome je i činjenica da nije izgubio meč protiv Crvene zvezde kao trener Partizana. Na klupi crno-belih u derbijima u prvenstvu i Kupu Srbije ima skor 5-1-0. Ovo su igrači koji su igrali 152. "večiti derbi".

  • PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić - Everton, Jevtović, Mihajlović (od 46' Stevanović), Leonardo - Božinov (od 67' Đurđić), Đurđević (od 76' Ilić).
  • ZVEZDA: Manojlović - Petković, Luković, Le Talek, Ristić - Donald, Poletanović - Srnić (od 85' Anđelković), Ruiz, Kanga - Vijeira (od 70' Plavšić).

BONUS VIDEO: