Bomba!

U ZVEZDI GA ZOVU MESI, A ON U GRAFIČARU RAZBIJA! Andrija (16) je najveći biser crveno-belih! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Talentovani fudbaler Crvene zvezde Andrija Maksimović (16) oduševio na prvoj utakmici za Grafičar.

Izvor: MN Press

Već godinama se priča da Crvena zvezda u mladom fudbaleru Andriji Maksimoviću (16) ima veliki zalog za budućnost, ali kakav je debi u seniorskom fudbalu imao momak iz Novog Pazara verovatno nisu mogli da zamisle ni njegovi najveći fanovi. Mladi fudbaler je u drugom kolu Prve lige Srbije dobio priliku da zaigra za seniorski tim Grafičara i odmah je upisao gol i asistenciju - sa samo 16 godina, dva meseca i pet dana!

"Zvezdin Mesi", kako ga u omladinskoj školi crveno-belih zovu već godinama, prvo je asistirao i zatim pogodio na svom prvom meču u svetu odraslih. Dovoljno da istakne kandidaturu za najboljeg igrača meča, ali i da oduševi navijače Zvezde koji će u narednim sezonama imati velika očekivanja od njega. Pogledajte detalje sa meča:

Grafičar - Jedinstvo Ub 3:0
Izvor: YouTube/Prva Liga Srbije

"Presrećan sam zbog toga što sam pogotkom započeo svoju seniorsku karijeru, ali mi je najvažnije da je ekipa uspela da trijumfuje. Zahvalio bih se Marku Neđiću i njeogovom stručnom štabu na tome što su mi ukazali priliku, a nadam se da sam im partijom na terenu uzvratio. Asistencija za Stojanovića koja je prethodila mom golu mi je samo podigla samopouzdanje i epilog se video. Nastaviću da vredno radim uz san da i za prvi tim Crvene zvezde debitujem golom", rekao je nakon prvog seniorskog meča Andrija Maksimović.

Inače, Andrija je prethodne sezone igrao za kadetsku ekipu Zvezde i na insistiranje Marka Neđića prebačen je u prvi tim Grafičara sa samo 16 godina. Tokom priprema je bio jedan od najboljih igrača ekipe i izborio se za mesto u timu, pa sada samo nastavlja dominaciju započetu u mlađim kategorijama. Navodno je o kvalitetima mladog Maksimovića, reprezentativca Srbije do 17 godina, već upoznat i Barak Bahar koji prati njegov razvoj u seniorskom fudbalu. 

BONUS VIDEO: