OPA!

MATIĆ ŠOKIRAO MURINJA: OTIŠAO 7 DANA PRED SEZONU! Najverniji vojnik iznenada "izdao" Žozea

Autor Milutin Vujičić

Žoze Murinjo ostao je bez Nemanje Matića sa kojim je sarađivao u tri kluba.

Izvor: Profimedia/ANP MAURICE VAN STONE /ANP/Sipa USA

Bivši reprezentativac Srbije Nemanja Matić ubedio je Romu da ga pusti u Ren, samo sedam dana pred početak nove sezone u Seriji A. Matić je dobio finansijski odličnu ponudu, a nakon nekoliko dana ubeđivanja Žozea Murinja i celog rukovodstva "vučice" - dobio je konačno dozvolu da promeni sredinu.

Uprkos tome što je Matić u poznim igračkim godinama, ima punih 35, Roma je insistirala da dobije obeštećenje za srpskog veznog igrača. Nadali su se da će to biti čitavih 10 miliona, ali kada su videli da Ren ne namerava toliko da plati, a da njihov igrač želi da ode iz Rima, prihvatili su ponudu od tri miliona evra. Tako će se i Matiću ispuniti želja da zaigra za Ren jer je želeo novi izazov u karijeri nakon dve godine u dresu "vučice".

"Najverniji vojnik" Žozea Murinja, koji ga je osim u Romi, pratio i u Čelsiju i Mančester junajtedu, biće tako veliko pojačanje za Nicu koja je želela stabilnost na sredini terena, pošto će se najverovatnije rastati sa Lovrom Majerom. Hrvatskog reprezentativca je pikirao Niko Kovač, trener Volfsburga, pa se bliži dogovor od oko 30 miliona evra.

Navodno, Nemanja Matić je dobio ugovor na dve godine uz mogućnost produženja na još jednu sezonu, a trebalo bi i da ima veću platu nego u Romi (imao je do sada 2,5 miliona evro neto). 

BONUS VIDEO: