DA LI GA PAMTITE?

IGRAO ZA ZVEZDU, POSTAO MAGACIONER, PA IŠAO NA KOSOVO: Menjao klubove i karijere po Srbiji, nećete pogoditi gde je sada!

Autor Nemanja Stanojčić

Omega Roberts sada nosi dres kluba za koji verovatno nikada niste čuli...

Izvor: MN Press

Omega Roberts (33) nekada je igrao za Crvenu zvezdu, a sada nosi dres kluba za koji nikada niste čuli. Defanzivac trenutno nastupa za BSK 1926 iz Baćevca. U pitanju je selo od oko 1.600 stanovnika koje se nalazi u okolini Beograda, tačnije u opštini Barajevo.

Bivši reprezentativac Liberije u Srbiju je došao 2011. godine kada je potpisao za Slobodu iz Užica, pa je potom otišao u Smederevo. Tu ga je primetila Zvezda i dovela ga u junu 2013. godine. Debitovao je u Kupu protiv Proletera i odigrao je ukupno dva meča za dve sezone. Bio je na pozajmicama u Mladosti iz Podgorice i čačanskom Borcu, pa je onda otišao u Donji Srem. Igrao je još za Žarkovo, Novi Pazar i Budućnost iz Dobanovaca pre odlaska u BSK Baćevac. Između toga kratko je bio i na Kosovu i igrao za Liriju iz Prizrena u Ligi tzv "Kosova". Za Liberiju je odigrao osam mečeva i dao je gol protiv Nigerije.

Pre dve godine je postao magacioner i bavio se i tim poslom u Srbiji. "Dobio sam priliku da se zaposlim. Kao neko ko je celu svoju mladost proveo u fudbalskim vodama, ova kompanija pred mene postavila je izazova da se pokažem u jednom većem i jačem timu. U planu mi je da od jedne Crvene zvezde postanem zvezda firme. Tek sam na početku svoje nove karijere, ali ovde svaki pojedinac ima priliku da zasija", rekao je tada Roberts. Nije poznato da li se i dalje bavi ovim poslom, uz igranje fudbala ili samo igra fudbal.

 BONUS VIDEO: