SVAKA ČAST

ANONIMNI KLUB ZARADIO VIŠE NEGO "VEČITI" ZAJEDNO ZA 3 GODINE! Sve zbog GENIJALNOG poteza u ugovoru, neverovatno!

Autor Milutin Vujičić

Independijente je znao kako da sastavi ugovor za Kaiseda i sada mogu da uživaju u novcu koji će dobiti od provizije.

Izvor: Profimedia

Čelsi je srušio rekord engleskog fudbala pošto je posle mukotrpnih pregovora sa Brajtonom prihvatio da kupi Mojzesa Kaiseda za čak 133 miliona evra. Uspeli su da pobede Liverpul, koji je prethodno nudio manje, ali je Ekvadorac želeo samo kod "plavaca" pošto je već pre nekoliko meseci dogovorio bolje lične uslove.

Tako će Kaisedo posle samo dve sezone u Brajtonu postati najskuplji fudbaler u istoriji Premijer lige, a Brajtonu doneti ogromnu zaradu pošto su ga kupili za samo 5 miliona evra od Independijtea. Međutim, ne radi se o slavnom klubu iz Argentine, nego iz Ekvadora - Independijete Del Vale koji ne mora da brine za budućnost u narednih nekoliko godina. Od samo jednog transfera igrača zaradili su pravo bogastvo zbog pametnog poslovanja i stavljanja klauzula u Kaisedov ugovor.

Anonimni klub iz Ekvadora je od Kaisedovog transfera dobio 27 miliona evra, nakon što su ga prodali za pet muta manje novca. Verovatno su u prvi mah mogli da zarade i više novca, ali su u ugovor sa Brajtonom stavili klauzulu od 20 posto i tako će dobiti ogromnu proviziju.

Verovali ili ne, ali Crvena zvezda i Partizan su u prethodne tri godine zajedno zaradili oko 30 miliona evra, što je samo još jedan dokaz koliko je Independijete vrhunski poslovao oko svoje "zlatne koke".

Nije tajna da klub iz Ekvadora do sada nije mogao ni da sanja sličan novac, a već planiraju da ga reinvestiraju u akademiju i da u sledećim godinama proizvode nekog "novog Kaiseda". Fantastičan zadnji vezni je briljirao prošle sezone za Brajton i već na zimu je Arsenal želeo da ga kupi, ali je oko 70 miliona evra bilo nedovoljno da bi ga kupili. Šest meseci kasnije gotovo da su duplirali cenu transfera.

BONUS VIDEO: