Promovisani!

ZVEZDA OPET VERUJE U DECU - BAHAR ČETVORICI DAO ŠANSU: Klinci na terenu, a šampion ne trpi!

Autor Dušan Ninković

Pogon Crvene zvezde na početku nove sezone su i mladi fudbaleri koji su ponikli u klubu, a dobili su priliku kod Baraka Bahara.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je furiozno počela sezonu u kojoj je šef struke Barak Bahar. Nakon ubedljivih igara i pobeda u pripremnom periodu crveno-beli su nastavili da igraju u tom ritmu i u Superligi, pa aktuelni šampion nakon tri kola stoji usamljen na vrhu tabele kao jedini tim sa maksimalnim brojem bodova. Uz to, izraelski trener je promovisao u prvi tim nekoliko mladih fudbalera, što publika na stadionu "Rajko Mitić" uvek posebno ceni.

U prva tri kola Superlige, Bahar je pokazao da veruje četvorici mladih fudbalera, poniklih u Zvezdinoj školi. Priliku da upišu prve nastupe u novoj sezoni već su dobili Vladimir Lučić, Jovan Šljivić, Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović.

Najveća minutaža pripala je ofanzivcu Vladimiru Lučiću, koji polako postaje univerzalac u crveno-belom dresu. Iako ijnače krilo u dosadašnjem delu karijere, Lučić je u novom sistemu sebe pronalazio na različitim mestima. Za sada je igrao kao jedan od dvojice klasičnih napadača, ali i kao igrač koji je trebalo da bude spona između veznog reda i napada. Sudeći po minutaži, on je jedan od miljenika Baraka Bahara - dva puta je bio starter, odigrao je 154 minuta i postigao je gol u prvom kolu protiv Vojvodine.

Uz njega, priliku da se prikažu navijačima Crvene zvezde dobila su i trojica igrača rođeni 2005. godine! Pored vraćanja Lučića sa pozajmice u Čukaričkom, jedna od prvih odluka izraelskog stručnjaka bilo je i prebacivanje nekoliko talentovanih igrača u seniorski pogon aktuelnog šampiona Srbije.

Uz Jovana Mijatovića koji je bio deo prvog tima i u prethodnoj sezoni, šansu među odraslima dobili su talentovani defanzivac Kosta Nedeljković i ofanzivac Jovan Šljivić. Sva trojica su do sada upisali debitantske nastupe - Šljivić je na dva meča odigrao 64 minuta, Nedeljković je na debiju dobio pola sata, dok je Mijatović proveo na terenu samo šest minuta i za to vreme zatresao mrežu Mladosti iz Lučana.

U narednom periodu bi priliku da igraju mogli da dobiju Stefan Leković koji je 2004. godište, kao i Nikola Knežević i Nikola Mituljikić koji su 2003. godište. Uz to, Zvezda ozbiljno računa na mlade igrače u vidu Iraklija Azarova, Marka Stamenića, Stefana Mitrovića, Jegora Pruceva, Uroša Kabića...

BONUS VIDEO: