Povratak!

LEGENDARNI KAPITEN PONOVO U ČUKARIČKOM: Vodio klub do jedinog trofeja, sad ima NOVU ulogu!

Autor Dušan Ninković

Svojevremeno najbolji igrač Čukaričkog sada će biti trener ekipe koju čekaju veliki evropski izazovi tokom jeseni.

Izvor: MN Press

Čukarički je munjevito reagovao nakon šokantnog rastanka sa Dušanom Kerkezom, koji je tokom prethodnih godinu dana bio šef stuke tima sa Banovog brda. Novi šef stručnog štaba Čukaričkog biće Igor Matić, nekadašnji kapiten Brđana, kasnije i direktor Omladinske škole.

Matić je bio igrač Čukaričkog u periodu od 2012. do 2017. godine. U tom periodu belo-crni su ostvarivali sjajne uspehe, između ostalog osvojili su Kup Srbije, a tu generaciju kao kapiten predvodio je upravo Matić. Na terenu je imao ulogu plejmejkera, igrao je na sredini terena, često je bio "produžena ruka" trenera.

Matić je sa ekipom Čukaričkog izborio povratak u Superligu, a na zalasku karijere pokazao je da može da bude jedan od najboljih igrača cele lige. Tih godina se nekadašnji mladi reprezentativac fudbalski preporodio i beležio fantastične partije, zbog čega je na Banovom brdu stekao veliki ugled.

Inače, Matić je ponikao u Zemunu, igrao za OFK Beograd, Kaen, Banat Zrenjanin, Megasport Almati, Grbalj, Mogren i Napredak iz Kruševca, pre avanture u Čukaričkom. Svojevremeno je bio mladi reprezentativac SCG, a učestvovao je i na Olimpijskim igrama 2004. godine. Po završetku igračke karijere, upravo u Čukaričkom, postao je direktor Omladinske škole kluba sa Banovog brda, a tu funkciju obavljao je sa velikim uspehom. Od marta 2021. godine Igor Matić je bio na funkciji koordinatora instruktorske službe Fudbalskog saveza Srbije.

BONUS VIDEO: