ZANIMLJIVO

ZVEZDA NAVIJA DA ISPADNE DINAMO ZAGREB! Crveno-belima stižu milioni - evo šta sve treba da se dogodi!

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda navijaće protiv Dinamo Zagreba i Kopenhagena zbog miliona od Lige šampiona...

Izvor: MN Press

Crvena zvezda navija za ispadanje Dinamo Zagreba i Kopenhagena u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ako bi se to dogodilo srpski tim bi dobio veći bonus od elitnog takmičenja. Dakle, trijumf Sparte Prag i AEK-a doneo bi finansijsku injekciju crveno-belima prenosi "Sport klub".

U pitanju je bonus koji pripada svakom od 32 učesnika Lige šampiona na osnovu desetogodišnjeg učinka u evropskim takmičenjima i tu su hrvatski i danski predstavnik ispred srpskog prvaka. Kopengagen igra revanš u Pragu (0:0 prvi meč), a Dinamo i AEK igraju prvi duel u kvalifikacijama pošto je došlo do odlaganja zbog smrti navijača Mihalisa Kacurisa (29). Dakle, ispadanje Danaca donelo bi milionsku zaradu (1.137.000 evra).

Pravilo UEFA o nagrađivanju je takvo da najslabiji tim po tom koeficijentu dobija 1.137.000 evra, pretposlednji duplo više, zarada 30. tima množila bi se sa tri... Iza Zvezde su recimo Njukasl, Real Sosijedad, Union Berlin, Lans...

Ako Sparta pobedi Kopenhagen prihod Zvezde ide na 7.959.000 evra, dok bi u slučaju pobede Kopenhagena srpski tim navijao za trijumf Rakova (Poljska) ili Arisa (Kipar) za dodatak od 1,13 miliona. U najidealnijem scenariju Zvezdi bi odgovaralo da u elitu ne uđu ni Braga, Marsej, PSV, jer bi njihovo ispadanje dodatno uvećalo bonus za crveno-bele.

Zvezdin dosadašnji zagarantovani prihod, ne računajući ulaznice i marketinška prava iznosi 22.462.000 evra. Startni bonus je 15,64 miliona, a na skali desetogodišnjeg učinka trenutno je pet slabijih timova od srpskog i to bi donelo još oko 7 miliona evra...

BONUS VIDEO: