Još malo

SRBIN STIŽE KOD ALBANSKOG PROVOKATORA! U Beogradu hteo tuču zbog Velike Albanije, sada će igrati pored Đorđa!

Autor Marina Periškić

Srpski reprezentativac Đorđe Jovanović na korak je do transfera u Bazel.

Izvor: MN Press

Reprezentativac Srbije Đorđe Jovanović (24) na korak je do prelaska u švajcarski Bazel. Zakazan je lekarski pregled, nakon čijeg prolaska bi mogli da dobijemo i zvaničnu potvrdu ovog transfera. Bazel je spremio 2.700.000 miliona da dovede mladog napadača, od kojih 120.000 evra ide u kasu kluba sa Banovog Brda. Prema dogovoru Makabija iz Tel Aviva za koji trenutno igra Jovanović i Čukaričkog Brđanima sleduje 15% od naredne prodaje, ali kada se oduzme plaćenih 1,9 miliona.

Ono što je interesantno jeste da će Srbin deliti svlačionicu sa Taulantom Džakaom, rođenim bratom Granita Džake koji je na utakmici između Srbije i Albanije 2014. pravio incidente i umalo pokrenuo tuču zbog provokatorske zastave "Velike Albanije". Kapiten Švajcarske i njegov rođeni brat Granit Džaka takođe je imao zapaljive objave na društvenim mrežama. On je hvalio postupak Taulanta. "Ponosan sam na tebe, brate. Doživotno ću se boriti protiv Srbije, kako bih Albaniju i Kosovo učinio ponosnim", napisao je reprezentativac Švajcarske.

Đorđe je pokazao odlične partiju u Makabiju sa 22 gola na 43 meča prethodne sezone, zbog čega je dobio poziv da nastupa za reprezentaciju Srbije od selektora Dragana Stojkovića Piksija. Srbin je izgubio svoje mesto u Makabiju dolaskom Erana Zahavija jer je trener forsirao igru sa jednim klasičnim centarforom. To je bila sjajna prilika da Bazel dovede pojačanje u svoje redove.

Đorđe Jovanović počeo je svoju karijeru kao dete crno-belih 2016. godine, nakon čega je prešao u belgijski klub Lokeren iz kojeg je otišao u Španiju, gde je nekoliko sezona igrao u dresu Kadiza i Kartagene. Godine 2021. on se vraća u Srbiju u klub sa Banovog Brda, iz kojeg za 1.900.000 miliona odlazi u izraelski Makabi.

BONUS VIDEO: