Fudbal

KRALJ POKAZAO NOVO POJAČANJE PARTIZANA! U Humskoj pljušte potpisi - Duljaj ima još jednu opciju!

Autor Dušan Ninković

Crno-beli su obezbedili još jedan potpis, a novi golman Partizana je Krsto Ljubanović.

Izvor: Twitter/FKPartizanBG

Fudbalski klub Partizan ima još jedno letnje pojačanje! Nakon brojnih fudbalera koji su tokom leta stigli u tim Igora Duljaja kako bi odmah podigli kvalitet ekipe i pomogli crno-belima da ispune ciljeve u sezoni koja je tek počela, tu je i jedan potpis za budućnost - u društvu nekadašnjeg čuvara mreže Ivice Kralja trogodišnji ugovor potpisao je golman Krsto Ljubanović (24) koji je do sada branio za Teleoptik!

Crnogorski golman i nekadašnji mladi reprezentativac te zemlje dobio je priliku da stavi paraf na ugovor sa timom iz Humske nakon što je prethodnu sezonu proveo u njegovoj filijali. Krsto je prekomandovan, a ovaj potpis privukao je mnogo pažnje jer je on drugi golman koji je tokom leta stigao u Humsku. Pre njega Partizan je doveo Aleksandra Jovanovića, koji se već izborio za mesto startnog golmana kod Igora Duljaja.

Pored njih dvojice u Humsku su stigli Nikola Antić, Aranđel Stojković, Aleksandar Šćekić, Frenk Kanute, Aldo Kalulu, Nemanja Nikolić i Mateuš Saldanja. U međuvremenu su iz kluba otišli Milan Lukač, Aleksandar Popović, Slobodan Urošević, Igor Vujačić, Ljubomir Fejsa, Andres Kolorado, Hamidu Traore, Patrik Andrade, Vanja Vlahović i Rikardo Gomeš.

Ljubanović je ponikao u Mogrenu, a zatim je branio za OFK Petrovac, rezervni tim Slavije iz Praga i nekoliko španskih klubova. Tokom dve godine nastupao je za niželigaše u toj zemlji, pre nego što se vratio na Balkan i ponovo obukao dres Petrovca. Tokom sezone 2021/22 bio je član Inđije za koju nije debitovao u zvaničnim mečevima, a zatim se posle dva meseca bez kluba obavezao na saradnju Teleoptiku.

Nastupima za Partizanovu filijalu u Srpskoj ligi Beograd Krsto je privukao pažnju, pa su crno-beli reagovali. Ljubanović je potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom i u narednoj sezoni će verovatno biti treći izbor u klubu, pored Aleksandra Jovanovića i Nemanje Stevanovića.

BONUS VIDEO: