Fudbal

KOŠMAR JEDNOG OD NAJBOLJIH FUDBALERA SVETA! Stvar je ozbiljna, možda će morati i na operaciju...

Autor Mladen Šolak

Kevin De Brujne dugo neće moći da igra.

Izvor: Profimedia

As Mančester sitija Kevin De Brujne neće moći da igra bar četiri meseca! Jedan od najboljih fudbalera na svetu mora na oporavak od povrede butnog mišića, zbog kojeg je protiv Barnlija u petak igrao samo 23 minuta. Podsetimo, De Brujne (32) zbog istog problema morao je da napusti finale Lige šampiona protiv Intera posle saom 36 minuta, pri rezultatu 0:0.

Belgijanac zbog istog problema nije odigrao ni minut ovog leta u prijateljskim utakmicama, vratio se ovog avgusta, u revijalnom meču Komjuniti šild protiv Arsenala. Međutim, stvari se ne odvijaju prema planu kada je on u pitanju. Menadžer Pep Gvardiola postavio ga je za kapitena u petak protiv Barnlija, ali će traka mesecima morati da bude na tuđoj ruci.

"To je ozbiljna povreda. Moraćemo da odlučimo da li će da ide na operaciju ili, ali nekoliko meseci neće biti tu", rekao je Gvardiola.

Gvardiola nije krio ljutnju zbog niza prijateljskih utakmica koje je Mančester siti morao da odigra ovog leta zbog komercijalnih razloga. "Dajte mi 25 dana za pripreme i neće biti povređeni. Naravno, mogli bismo da kažemo 'ne igraj'. Pričao sam sa doktorima i fizioterapeutima, kao i sa njim i vidim da se oseća dobro. Nažalost, ovo se dogodilo"