LUDILO!

BILI SU PRAVA RUINA, A ONDA JE DOŠAO NAJVEĆI! Mesi napravio mašinu - 9 golova i igraju za prvi trofej! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Lionel Mesi uživa u Majamiju i sada su klub koji niko ne može da pobedi.

Izvor: Profimedia

Argentinski fudbaler Lionel Mesi je preporodio Inter iz Majamija. Mladi klub u vlasništvu Dejvida Bekama bio je "ruina", najslabiji tim u čitavoj MLS, međutim od kada je Mesi zakoračio na teren u njihovom dresu - sve se promenilo. Majami je došao do šeste uzastopne pobede i plasirao se u finale Liga kupa Severne i Centralne Amerike pošto je prethodnoe noći "tukao" Filadelfiju 4:1, opet uz majstorije najboljeg svih vremena.

Zvuči potpuno neverovatno, ali Mesi je postigao svoj deveti gol u ovom takmičenju pošto je pogađao najmanje jedanput u svakoj od prethodnih šest utakmica. Ponovo je bio igrač utakmice i protiv Filadelfije, i to tako što je postigao gol sa preko 25 metara. U trku, po zemlji...


Mesijev gol je inače bio drugi na meču i definitivno je "slomio" Filadelfiju u 20. minutu, a pre toga je u trećem pogađao Martinez. Do poluvremena se u strelce upisao i vremešni levi bek Đordi Alba, da bi u 84. minutu Ruiz potvrdio pobedu, nakon što se deset minuta ranije Bedoja upisao za Filadelfiju. Jednostavno, u ovom trenutku Inter deluje kao skladan tim, iako je čuvena trojka Barse Mesi-Alba-Buskets tek od skora zaigrala u njihovoj opremi.

U finalu, za prvi trofej u kratkoj istoriji kluba, Mesi će predvoditi svoj Inter protiv Nešvila koji je takođe odlično odigrao na turniru i u polufinalu je izbacio meksički Monterej. Meč se igra 20. avgusta.

BONUS VIDEO: