OPA!

ODIGRALI PO 200 MEČEVA ZA ZVEZDU, BAHAR IH "NAJURIO"! Novi odlasci za Marakane - ZBOGOM precrtanim vojnicima

Autor Milutin Vujičić

Marko Gobeljić i Slavoljub Srnić i zvanično napuštaju Crvenu zvezdu nakon što je potraga za novom sredinom urodila plodom.

Izvor: MN Press

Barak Bahar je već u prvim danima svog boravka u Crvenoj zvezdi pokazao da ne mari za stare zasluge, ne dopušta da ga vode emocije i zato je "precrtao" nekoliko viđenijih igrača iz prvog tima. Najpoznatije je odstranjivanje kapitena Milana Borjana koji je po hitnom postupku poslat na pozajmicu u Slovan iz Bratislave, dok su na listi otpisanih - i čekaju transfer - još i Slavoljub Srnić i Marko Gobeljić.

Njih dvojica su "otpala" posle prvog dela priprema i od tada rade odvojeno od prvog tima, a prema pisanju "Sportskog žurnala" neće još dugo zauzimati mesto u svlačionici. Nezvanično, Srnića čeka transfer na Kipar gde pregovara sa AEL-om iz Limasola. Gotovo sve je utanačeno i ostali su sitni detalji pre ozvaničenja saradnje, dok je slična situacija i sa Gobeljićem.

Dugogodišnjeg desnog beka Crvene zvezde u 31. godini čeka prvi "izlazak" u inostranstvo i najverovatnije će to biti u Turskoj. Za njega je interesovanje istakao Bodrumspor, član drugog ranga turskog fudbala. Ipak, uslovi koji nude i atraktivnost lokacije u ovom trenutku su daleko važniji za Gobeljića, pošto je već velike uspehe ostvario sa Crvenom zvezdom u prethodnih sedam godina kada je osvajao duple krune, igrao Evropu...

Ukupno, odigrao je 188 utakmica za crveno-bele i postigao je 11 golova, međutim Barak Bahar je tokom leta tražio mobilnije i ofanzivnije rešenje na desnoj strani, pa ga je našao u Osmanu Bukariju i Kosti Nedeljkoviću, Što se tiče Srnića, njemu je ovo bio treći mandat u Crvenoj zvezdi i ukupno je odigrao 209 utakmica i zabeležio je 22 gola. Počeo je kao krilo, a potom je postao "vojnik" koji se uvek prilagođavao zahtevima trenera, pa je igrao praktično na svim mestima sem golmanskom. Ipak, usled dolaska velikog broja pojačanja, izgubio je mesto i u prvih 25.

Očekuje se odlazak još nekoliko igrača Crvene zvezde koji su prosto višak, a to nije i Aleksandar Katai koji se vratio treninzima i ponovo je na raspolaganju Baraku Baharu koji će ga koristiti kao napadača ove sezone.

BONUS VIDEO: