BIĆE TEŠKO

TSC ČEKA PAKAO U GRUPI LIGE EVROPE! Pogledajte spisak rivala - ima MNOGO BOLJIH od "dželata" Brage

Autor Milutin Vujičić

Klub iz Bačke Topole može da se uzda samo u sreću pri žrebu za grupnu fazu Lige Evrope, a već sada deluje da će dobiti veoma jake rivale.

Izvor: MN Press/Twitter/ScreenshotUefaRankings

San o dva srpska kluba u grupnoj fazi Lige šampiona raspršen je još prošle nedelje u Portugalu, a zvanično je potvrđen u utorak uveče u Bačkoj Topoli. Već posle 20 minuta bilo je jasno da TSC nema šta da traži u eliti pošto je Braga vodila 4:0, dok je do kraja susreta srpski predstavnik uspeo da postigne utešni gol i ukupnim rezultatom 1:7 se zvanično oprostio od prvih kvalifikacija za Ligu šampiona i moraće u "utešno" takmičenje što nije dramatično loša vest.

TSC će kao poraženi u trećem kolu kvalifikacija direktno u grupnu fazu Lige Evrope, što znači da sada mirno mogu da čekaju 1. septembar kada će biti održan žreb u Nionu. Vicešampiona naše zemlje tako očekuje najmanje još šest utakmica u Evropi ove jeseni, ali već sada znaju da će biti sličnog kvaliteta kao Braga - čak i kvalitetniji. Sve zavisi od kuglica...

Očekivano, TSC je među klubovima sa najmanjim UEFA koeficijentom (6.475) i na žrebu će biti smešten u četvrti, ujedno i najslabiji šešir. Nisu i dalje poznata imena svih učesnika, pošto se čeka rasplet u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali prve projekcije govore da će u njihovom društvu biti i Makabi Haifa, Šturm Grac, Tuluz, Žalgiris, Servet, Panatinaikos i Rakov. Ako se to potvrdi, TSC protiv njih NEĆE moći da igra u Ligi Evrope.

Ukoliko su vam ova imena delovala ozbiljno, šta tek reći za timove protiv kojih TSC zaista može da igra... Posebno je opasan prvi šešir u kome su recimo Liverpul i Roma, pa u drugom je tu Marsej, dok u trećem preti recimo Brajton. U svakom slučaju, TSC mora da se uzda u sreću, a na kraju ni to možda ne bude dovoljno. Evo kako izgledaju šeširi:

  • PRVI ŠEŠIR: Vest Hem, Liverpul, Roma, Ajaks, Viljareal, Leverkuze, Atalanta, Sporting.
  • DRUGI ŠEŠIR: Slavija Prag, Ren, PSV, Olimpijakos, Betis, LASK, Marsej, Karabag.
  • TREĆI ŠEŠIR: Slovan, Molde, Brajton, Šerif, Union, Antverpen, Frajburg, Sparta Prag.
  • ČETVRTI ŠEŠIR: Makabi Haifa, Šturm Grac, Tuluz, Žalgiris, TSC, Servet, Panatinaikos i Rakov.

BONUS VIDEO: