Fudbal

LEONARDO PONOVO U HUMSKOJ! Partizanovcima će zaigrati srce zbog ove slike (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Brazilski napadač ponovo među crno-belima.

Izvor: Twitter/FKPartizanBG

Brazilski napadač Leonardo (31) ponovo je u Beogradu i ponovo je u Partizanu. Ovog puta samo u prijateljskoj poseti, ljubimac Grobara pozdravio se sa nekadašnjim sportskim direktorom crno-belih Ivicom Ilievim i sa Milošem Vazurom, generalnim direktorom crno-belih. Oni su mu uručili dres na terenu stadiona u Humskoj, gde je Brazilac ušao u srce Grobarima u sezoni 2016/16

Leo je zajedno sa Urošem Đurđevićem bio lider ekipe koja je 2017. donela Partizanovu titulu i "duplu krunu". "Od kada je otišao iz kluba, Leonardo je govorio da mu je velika želja da ponovo čuje huk sa tribina i poseti stadion Partizana, gde je proveo najlepše trenutke u karijeri. Uspomene je evocirao uz Ivicu Ilieva, koji ga je kao sportski direktor Partizana doveo u klub, kao i uz generalnog direktora - Miloša Vazuru. Leonardo de Souza će prisustvovati revanš utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencije, Partizan - Sabah i podržati tim u odlučujućoj borbi za prolaz!", objavio je Partizan.

Leonardo je trenutno igrač brazilskog kluba Sianorte, a posle Partizana igrao je za Al-Ahli u Saudijskoj Arabiji, za Al Vahdu u Emiratima, u toj zemlji nosio je i dres Šabab Al Ahlija, a 2022. vratio se u rodnu zemlju i potpisao za Maringu. Iako je i pre Partizana nosio dres Paralimnija, Metalurga iz Donjeka, Gabale i Anžija, ipak je najdublji trag ostavio u crno-belom dresu, u kojem je i bio najuspešniji u karijeri. Nastupajući za Partizan, odigrao je najviše mečeva za neki klub (41) i postigao 27 golova, uz devet asistencija.

Iako je Leonardo i dalje u godinama u kojima može mnogo da pruži, prethodnih godina ipak nije bilo realno da se vrati. Sportski direktor Ivica Iliev, koji je u međuvremenu otišao iz kluba, objašnjavao je da Brazilac nije u takmičarskom ritmu i da u dugom periodu ne igra. Prema transfermarktu, poslednji meč odigrao je 15. januara, kada je u 59. minutu ušao kao rezerva, a u 90. dobio crveni karton zbog faula. A i taj nastup je čekao skoro 12 meseci - jer je prethodni put bio na terenu 16. februara 2022, kada je odigrao samo 12 minuta za Maringu.