NIJE ISTINA?

ARAPSKI KLUBOVI U LIGI ŠAMPIONA? OVO JE ISTINA! Oglasio se Zvonimir Boban i kao nikad NAPLJUVAO Italijane!

Autor Milutin Vujičić

Prema rečima jednog od glavnih operativaca UEFA Zvonimira Bobana, ništa od saudijskih klubova u Ligi šampiona.

Izvor: Profimedia

Italijanski list "Korijere delo Sport" objavio je senzacionalnu informaciju da klubovi iz Saudijske Arabije žele "proboj" u UEFA Ligu šampiona, što je već izazvalo veliko negodovanje navijača evropskih klubova. Jasno je da je najjače klupsko takmičenje (do sada) bilo rezervisano samo za klubove koji su pod okriljem UEFA, a čim se spomenula "specijalna pozivnica" za one sa dubljim džepom, počelo je da se priča o uništavanju fudbala.

Za sada se UEFA nije zvanično oglašavala, ali jeste bivši hrvatski reprezentativac Zvonimir Boban, jedan od najbližih saradnika predsednika UEFA Aleksandra Čeferina. Boban je jedan od glavnih fudbalskih operativaca u Nionu i prema njegovim rečima u pitanju je potpuna laž.

"To je suluda izmišljotina navodno ozbiljnog lista iz Italije! Ozbiljni novinari i novinske kuće nas pitaju da li je nešto istina ili nije, ne lupaju ovakve gluposti. Ligu šampiona, kao i sva takmičenja UEFA, igraće samo evropski klubovi, to je predsednik Čeferin rekao sto puta. Izgleda da nije lako slušati i napisati istinu, ali u takvom ludilu živimo. Ili bolje reći - neki žive!", vrlo odlučno je poručio Zvonimir Boban za "Večernji list".

Podsetimo, od naredne sezone Liga šampiona će se igrati u novom formatu. Ukidaju se grupe i povećava se broj učesnika sa 32 na 36, pa se u toj novoj konstelaciji snaga očekivalo i da će Saudijci, koji su uložili ogroman novac u skupocena pojačanja, dobiti priliku da "pokažu novo čedo".

BONUS VIDEO: