Fudbal

POSLE DRAME, EVROPSKI VELIKAN DOLAZI U LESKOVAC! Zakazan fudbalski spektakl na jugu Srbije!

Autor Mladen Šolak

Sada je sve poznato!

Izvor: Grad Leskovac

Olimpijakos je eliminisao Genk i zakazao dvomeč protiv Čukaričkog u plej-ofu za Ligu Evrope. S obzirom na to da će Beograđani dočekati Grke na stadionu Dubočice, to znači da će 31. maja biti odigran fudbalski spektakl u Leskovcu. Prva utakmica dvomeča zakazana je za četvrtak, 24. avgust, na stadionu Karaiskaki.

Posle pobede grčkog tima 1:0 u Pireju prošle nedelje, u revanšu u Belgiji viđena je velika drama. Domaći su vodili od 30. minuta pogotkom Džozefa Pejntsila, a grčki predstavnik sprečio je produžetke pogotkom Sotirisa Aleksandropulosa (21) u 96. minutu. Udarcem veziste sa ivice kaznenog prostora, Olimpijakos je ostao u Evropi, a Grčka je osigurala tri tima u grupnoj fazi međunarodnih takmičenja ove sezone. Jesen u grupi provešće i Panatinaikos, koji je već ušao u plej-of za Ligu šampiona, kao i AEK, koji u subotu brani vođstvo 2:1 protiv Dinamo Zagreba i ako ga odbrani, takođe će igrati u baražu za najjače takmičenje. Pogledajte gol koji je doneo Olimpijakosu pobedu:

Olimpijakos će tako za dve nedelje ponovo gostovati u Srbiji, gde je u kvalifikacijama i u grupnoj fazi Lige šampiona bio protivnik Crvenoj zvezdi i Partizanu, a sada će mu rival biti trećeplasirani tim Superlige prošle sezone. "Brđani" su počeli novu sezonu sa dve pobede i remijem, a onda su za mnoge iznenadno smenili trenera Dušana Kerkeza i ove nedelje postavili na klupu klupsku legendu, Igora Matića. Mladi šef struke tako će na početku trenerske karijere imati ogroman izazov - sudar protiv favorita iz Grčke, na čijoj klupi sedi Dijego Martinez, prošlosezonski trener Espanjola.

Izvor: Profimedia

Posebno značajno za srpski fudbal biće to što će na stadionu Dubočice biti odigran prvi spektakl, na radost svih ljubitelja tog sporta u našoj zemlji. Pogledajte kako izgleda stadion u Leskovcu: