BURNO!

SRPSKI FUDBAL? BIĆE JOŠ GORI REZULTATI! "Grof" nikad oštriji: Videlo se sve za 20 minuta!

Autor Milutin Vujičić

Miodrag Božović nije zadovoljan kako srpski klubovi igraju u UEFA kvalifikacijama ove sezone.

Izvor: Profimedia/Stanislav Krasilnikov/TASS

Srpski klubovi se nisu ovog leta proslavili u UEFA takmičenjima i sve do pobede Partizana protiv Sabaha posle penala, nismo osvojili niti jedan bod za nacionalni koeficijent. Preciznije, Zvezda je kao učesnik grupne faze Lige šampiona donela 0.800, dok su fudbaleri Partizana sinoć dodali još 0.200. I dalje to nije dovoljno dobro da bismo mogli da se "odbranimo" od zemalja koje su nam za petama, pa tako i trener Miodrag Božović upozorava na probleme.

"Očekujem još gore rezultate", potpuno pesimističkim tonom je "Grof" za "Glas Srpske" opisao dosadašnje rezultate i najavio da ga nimalo ne ohrabruju igre u Evropi: "Teško ćemo mi ovo da popravimo. S jedne strane igraju protiv kvalitetnijih protivnika, što se možda ne može reći za Sabah koji teško da je bolji od Partizana, ali ih je pobedio u prvom meču. Mislim da se naši klubovi nisu dobro pripremili za ovo. Ako pričamo o TSC-u, ljudi igraju ozbiljno takmičenje, nisu se uopšte pojačali, teško je očekivati neki rezultat".

Srbija ove sezone ima rekordan broj timova (pet) u Evropi i Božović ističe da je to previše u odnosu na kvalitet koji Superliga zaista ima, tako da je poručio da je rešenje manji broj klubova koji igraju u domaćem takmičenju.

"Kvalitet naše lige vidio se u 20. minutu utakmice TSC - Braga. Mora da se smanji liga, da se više ulaže, pogotovo klubovi koji su se direktno plasirali u Evropu, oni su zaradili neke pare. Osim Zvezde, ne vidim da je neko ulagao u neka velika pojačanja. Ovo što imamo pet klubova u Evropi je rezultat toga što su napravili Zvezda i Partizan u poslednjih pet godina. Ne treba zaboraviti onu seriju rezultata koju je napravio Vladan Milojević kada je Zvezda počinjala kvalifikacije od prvog kola. Brzo ćemo se vratiti na nivo na kojem smo bili", kazao je Božović.

Bivši trener Crvene zvezde, i jedan od kandidata za klupu Severne Makedonije, ističe da je nekada bilo mnog oteže srpskim klubovima, a sada kada imaju "izvanrednu situaciju" - to ne koriste. Razočaran je što svi klubovi koji pored "večitih" igraju evropska takmičenja nisu na pravi način iskoristili momentum.

Podsetimo, Crvena zvezda će igrati grupnu fazu Lige šampiona, TSC grupnu fazu Lige Evrope, a Čukarički će pokušati da se zadrži u ovom takmičenju protiv Olimpijakosa. Ako ih ne savladaju, idu u Konferencijsku ligu kojoj se nada i Partizan i moraće protiv Nordšjelanda da ponovi i bolje igre nego što je to bilo protiv Sabaha. Takođe, Vojvodina je eliminisana iz Evrope već u ranoj fazi kvalifikacija.

BONUS VIDEO: