POZNATA SUDBINA

BISERI ZVEZDE, A SA 20 U DRUGU LIGU!? Jovan Mituljikić pobesneo u Kragujevcu, otišao kod brata Nikole!

Autor Milutin Vujičić

Braća Mituljikić će ove sezone predvoditi OFK Beograd, kao što su prethodno Grafičar.

Izvor: MN Press

Već godinama se priča da su braća Mituljikić najveći talenti Crvene zvezde, međutim do danas to nismo videli na delu. U martu su proslavili 20. rođendan i već su u godinama u kojima bi "biseri" trebalo da imaju značajnu minutažu u prvom timu, međutim njih dvojica će narednu sezonu provesti u drugoligaškom rangu.

Prvo je Nikola Mituljikić, navodno talentovaniji od dva negotinska brata, otišao u OFK Beograd, dok će takođe biti na dvojnoj registraciji u Crvenoj zvezdi, da bi mu se ove nedelje pridružio i Jovan. Plan je bio da Jovan Mituljikić iduću sezonu provede u Radničkom iz Kragujevca, međutim prema pisanju "Mozzart Sporta" posle samo nekoliko nedelja na "Čika Dači" spakovao je kofere i otišao - nezadovoljan minutažom.

Iako je Jovan Mituljikić bio redovan tokom priprema, nije mu se dopalo što je dobio konkurenciju u vidu Milutina Vidosavljevića, daleko ostvarenijeg superligaškog fudbalera. Zbog toga je Jovan pao u drugi plan i odigrao je samo osam minuta u prvom meču sezone protiv Novog Pazara. Potom je bio na klupi protiv Čukaričkog, dok ga nije bilo uopšte u sastavu za susret protiv TSC-a, a pozadina svega je da je tražio raskid pozajmice i novo rešenje za svoju karijeru koje je Crvena zvezda brzopotezno pronašla i poslala ga na pozajmicu u OFK Beograd, sa kojim ima tesnu saradnju.

Jovan Mituljikić je inače do sada u karijeri odigrao oko 650 minuta u Superligi, osim pomenutih osam u Radničkom - sve ostalo u dresu Mladosti GAT - i postigao je jedan gol. Poput brata blizanca najveći trag ostavio je u Grafičaru, s tim da je Nikola tokom proleća igrao i za prvi tim Crvene zvezde. Ipak, još su obojica daleko da zaigraju za prvi tim.

BONUS VIDEO: