DRAMA!

"VIŠA SILA" NIJE DALA DINAMU DA PROĐE! Vodili 2:0 do 90, AEK promašio penal, ali MORALA je da uđe! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte dramatičnu završnicu meča AEK-a i Dinama u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: Arena sport/screenshot

Čudo u Atini - AEK je uspeo da sa dva gola u nadoknadi vremena izbaci Dinamo Zagreb iz kvalifikacija za Ligu šampiona! Gledali smo potpuno neverovatnu utakmicu koja je mogla samo na ovakav način i da se završi, posebno ako verujete u "višu silu". Igrali su domaći fudbaleri za ubijenog navijača Mihalisa Kacurisa i na kraju su uspeli da ga "osvete" tako što su u 100. minutu utakmice postigli gol za 2:2 i prolazak u plej-of Lige šampiona!

Strelac je bio hrvatski reprezentativac Domagoj Vida koji je ubacio mrežu nakon što je njegov saigrač Garsija promašio penal, odnosno nakon što je Dominik Livaković odbranio. Ipak, samo do Vide koji je glavom sa šest-sedam metara smestio loptu u mrežu Dinama i tako je stadion "eksplodirao". Pogledajte gol za prolaz Grka!

Prethodno je AEK ušao sa prednošću od 2:1 iz Zagreba, ali ju je Dinamo vrlo brzo poništio i preokrenuo u svoju korist. Golovima štopera Šutala u 45. minutu, odnosno levog beka Ljubičića u 65, činilo se da su "modri" pred prolazom u plej-of Lige šampiona. Međutim, fudbal je vrlo čudna igra...

U drugom minutu nadoknade Arauho je sjajno zahvatio loptu posle kornera i smanjio rezultat na 2:1, što je donosilo produžetke u Atini, međutim kao da se domaćima oni nisu igrali. Znali su da su puni energije posle gola koji je Arauho proslavio sa dresom ubijenog navijača, pa su napadali u talasima i na kraju došli do gola. Prvo je sudija posle gledanja usporenog snimka pokazao na penal zbog igranja rukom Ljubičića. Pritisak je bio veliki i Garsija je promašio penal, međutim Vida je popravio.

Na ovaj način, AEK je zakazao dvomeč plej-ofa Lige šampiona protiv Antverpena. Prvi meč se igra već 22. avgusta u Belgiji, a revanš je 30. avgusta u Atini. Što se tiče Dinama, oni još nisu u Ligi Evrope. Moraju u plej-of protiv Sparte iz Praga, što neće biti lak zadatak. Prvi meč je u Zagrebu 24. avgusta, a revanš 31. avgusta u Pragu.

Podsetimo, u navijačkim sukobima u Atini 7. avgusta ubijen je Mihalis Kacuris. Više od stotinu navijača DInama, pojačani "domaćinima" iz Panatinaikosa, napalo je navijače AEK-a iz Atine u blizini stadiona ovog kluba. Povređeno je više od deset osoba i nažalost jedna je izgubila život, posle čega je UEFA otkazala meč zakazan za 8. avgust i odlučila da Zagreb bude prvi domaćin. U međuvremenu je uhapšeno više od stotinu navijača i još su u pritvoru u Atini, dok za to vreme policija traži ubicu. Roditelji navijača traže da budu oslobođeni i vraćeni u Hrvatsku.

BONUS VIDEO: