Fudbal

SKANDAL NA FINALU - PREDSEDNIK SAVEZA NAPASTVOVAO FUDBALERKU! Stegao je i ljubio, odmah se oglasila! (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Predsednik Fudbalske federacije Španije poljubio je igračicu Dženifer Hermoso dok joj je dodelio medalje

Izvor: Twitter/Screenshot

Predsednik Fudbalske federacije Španije Luis Rubijales šokirao ponašanjem na finalu Svetskog prvenstva.
Španija je prvi put osvojila titulu prvaka sveta u ženskom fudbalu, a kontroverzni predsednik tamošnje fudbalske federacije Luis Rubijales (45) pravio je skandale posle utakmice. Dok je dodeljivao medalje, on je poljubio u usta špansku fudbalerku Dženifer Hermoso (33), bivši fudbalerku Barselone. Rukama ju je stegnuo i kao da je primorao na poljubac, koji je izazvao niz osuda u Španiji.

"Šta sam mogla da uradim? Nije mi se to svidelo!", rekla je fudbalerka meksičkog kluba "Pačuka" odmah posle dodele medalja, na kojoj je predsednik saveza napastavovao na bini.

Španska ministarka za ravnopravnost Irena Montero odmah je reagovala i osudila ovaj gest. "Ne bismo podrazumevali da je ljubljenje bez pristanka nešto što se 'događa'. Ovo je tip se*sualnog nasilja koje mi žene trpimo svakodnevno i nevidljivo, a to ne može da postane normalno. To je dužnost čitavog društva. Pristanak je centar svega. Samo je 'da' - 'da', rekla je ona.

Ovom temom bave se i svetski mediji, pa i francuski 'L'ekip' piše da se u Španiji ne zna da postoji afera između prvog čoveka španskog fudbala i poznate fudbalerke. A na njegovom napastavovanju igračice nije sve bilo završeno u nedelju kada je on u pitanju. Rubijales je snimljen i kako se hvata za međunožje u svečanoj loži stadiona na stadionu Akor u Australiji.

Poznato je da je Rubijales već bio u centru pažnje zbog skandala, kada je optužen da je pravio orgije i da ih je plaćao novcem saveza. Španska federacija sa gnušanjem je odbacila te optužbe, ali su one bacile ljagu na ime predsednika. A on se potrudio da ovog vikenda opet bude bačena.