OGLASIO SE

SKIDAM ZNAČKU, EVO VAM I KLJUČEVI! Predsednik ljut, napustio Napredak: Više nikad na stadion!

Autor Milutin Vujičić

Predsednik kluba Miloš Nenezić je otišao posle skandiranja dela navijača "Uprava, odlazi".

Izvor: YouTube/FK Napredak Krusevac/Screenshot

Napredak iz Kruševca je uz mnogo muka opstao u Superligi, a nova sezona za Kruševljane nije počela onako kako su zamislili. U uvodna četiri kola doživeli su tri poraza, a nakon poslednjeg protiv Mladosti na stadionu "Mladost", i to u 90. minutu, ostavku je podneo predsednik Miloš Nenezić.

Nenezić se obratio jutros na vanrednoj konferenciji za medije u Kruševcu i saopštio je da je ovoga puta njegova odluka "konačna, neopoziva i momentalna", i da sada nema razloga da se predomisli. "Posle teške večeri i još teže noći, sigurno da nikome ko voli Napredak - nije lako pao poraz. Meni je još teže palo skandiranje jednog dela publike, možda i najteže u dosadašnjem delu karijere", kazao je Nenezić koji je poslušao reči "uprava napolje" i otišao posle tri godine.

Pre tri godine je stigao u klub i sada je demonstrativno na stolu ostavio ključeve od klupskih kancelarija, dok je skinuo i značku Napretka koju je nosio na reveru. Objasnio je da ubuduće neće dolaziti ni kao navijač na utakmice kruševačkog tima pošto je duboko pogođen razvojem situacije.

"Neću raditi ni u drugim klubovima, a delom su odgovorni i sportski radnici koji su dopustili da neki rade ovakve stvari", poručio je Nenezić i objasnio da će ubuduće raditi samo u korporacijama.

Objasnio je Nenezić da je obezbedio sponzore koji donose 200 hiljada evra mesečno u klubu, dodavši da to izgleda nije dovoljno za Superligu jer ostali imaju više novca, pa su lakše od njih dovodili pojačanja. Smatra da nisu uradili dovoljno dobar prelazni rok i da zbog toga preuzima odgovornost jer se nije "više mešao", ali dodaje da je za tri godine postavio klub na noge.

"Šta kažete, uprava napolje? Pa evo, idem... Pa ćemo da vidimo posle šta će ti navijači da rade i da li će imati na čemu da sede kada posle dođu na stadion", zaključio je on.

BONUS VIDEO: