Prelepo!

FUDBALSKO ČUDO NA JUGU SRBIJE - OTVOREN DOM DUBOČICE: Prva liga, pa Evropa u Leskovcu! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Fudbaleri Dubočice iz Leskovca igraće na novom stadionu narednih godina, a ovde će domaćin biti i Čukarički.

Izvor: Twitter/arenasport_tv/printscreen

Utakmicom trećeg kola Prve lige Srbije između Dubočice i Novog Sada otvoren je jedan od tri velelepna stadiona koje je Srbija izgradila! Prvi na redu bio je Leskovac, u kojem je nekoliko hiljada navijača imalo prilike da isprati meč u drugoligaškom društvu, na sportskom objektu koji će u narednim godinama biti ponos svih u gradu.

Preostala dva fudbalska zdanja krasiće Loznicu i Zaječar, ali onaj u Leskovcu već je otvoren - i ispunjen gotovo do poslednjeg mesta. Pogledajte kako izgleda:

Stadion Dubočica u Leskovcu izgrađen je na mestu gde se decenijama nalazio Gradski stadion, koji je bio u zapuštenom stanju. Taj objekat je imao samo dve tribine, dok novi dom fudbalera leskovačkog kluba ima tribine sa sve četiri strane terena. Takođe, opremljen je reflektorima, modernim semaforom, hibridnom travom, svečanom ložom...

Kapacitet ovog objekta je 8.136 mesta i njegova izgradnja trajala je manje od dve godine. Rušenje starog stadiona počelo je u martu 2021. godine, izgradnja novog stadiona nekoliko meseci kasnije, a već u proleće 2023. godine završen je novi objekat. Na njemu će Čukarički igrati evropske mečeve ove sezone Pogledajte kako izgleda iz vazduha:

BONUS VIDEO: