BRAVO

SRBIN JE NOVI FUDBALER ČELSIJA! Đorđe u Premijer ligi - ovo su DETALJI ugovora

Autor Nemanja Stanojčić

Đorđe Petrović nastaviće karijeru u Čelsiju.

Izvor: Profimedia

Đorđe Petrović (23) postaće novi fudbaler Čelsija uskoro. Poznati italijanski novinar Fabricio Romano preneo je ovu informaciju i potvrdio da je sve gotovo i da se čekaju još samo medicinski pregledi. Oni su zakazani za sredu i posle toga bi srpski čuvar mreže trebalo da stavi potpis na ugovor sa engleskim klubom.

Italijan je objavio i detalje ugovora između Nju Inglanda i Čelsija. Američki klub dobiće obeštećenje od 16 miliona evra, kao i još dva miliona bonusa kroz razne klauzule. Takođe, Srbin će potpisati ugovor na čak sedam godina sa opcijom produžetka na još jednu sezonu. Dakle, najmanje do 2030. godine. To je praksa "plavaca" u ovom prelaznom roku i to rade kako bi izbegli kazne za finansijski fer-plej jer su potrošili preko milijardu evra na pojačanja od kada ih je preuzeo američki biznismen Tod Boli.

Petrović će se u Londonu boriti za mesto među stativama sa Špancem Robertom Sančezom koji je pre nekoliko nedelja stigao iz Brajtona za 23 miliona evra. Đorđe će u oktobru napuniti 24 godine, rođen je u Požarevcu i pre odlaska u Ameriku branio je za Čukarički. Za reprezentaciju Srbije upisao je dva meča do sada.

BONUS VIDEO: