Sudbina!

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE VODI RIJEKU U EVROPU! Svi pobegli iz kluba, a on NIJE IZDAO - hoće da bude heroj!

Autor Dušan Ninković

Svojevremeno veliki talenat jugoslovenskog fudbala sada dobija težak trenerski zadatak.

Izvor: MN Press

Burni dani u hrvatskom fudbalu nakon što je Dinamo iz Zagreba remijem (2:2) u Atini eliminisan od AEK-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Zagrepčani su odmah napravili velike rezove - otpušten je trener Igor Bišćan, a iz Rijeke ukraden dosadašnji šef struke tog kluba, Sergej Jakirović. Taj transfer obezbedio je šansu karijere nekadašnjem napadaču Crvene zvezde Radomiru Đaloviću (42), koji je još jednom postao heroj navijača Rijeke, odlučio da ne ode na Maksimir i da svoj bivši klub povede u grupnu fazu Konferencijske lige!

U međuvremenu je Rijeka pregovara sa Goricom i dogovorila transfer trenera Željka Sopića, ali... Novi šef struke u Rijeci neće odmah sesti na klupu, pošto je tim već spreman za gostovanje Lilu u četvrtom kolu kvalifikacija. Šansu da bude glavni trener na tom meču dobiće Radomir Đalović, nekada mladi reprezentativac SCG, a zatim i dugogodišnji seniorski reprezentativac Crne Gore. On je tokom igračkih dana odradio dva mandata u Rijeci i ukupno tri godine bio prvotimac ovog hrvatskog kluba. Već tada je postao ljubimac navijača, pa su mnogi sa oduševljenjem dočekali njegov povratak 2022. godine, kada je postao jedan od pomoćnika u stručnom štabu.

Prethodnih dana klub su napustili svi njegovi saradnici, pošto je Dinamo platio Rijeci obeštećenje propisano ugovorom. Đalović nije želeo da ode iz kluba, pa će jedan od najtežih zadataka u sportskoj karijeri imati na gostovanju u Francuskoj. Hrvatski mediji navode da će njemu u radu na ovom meču omoći i sportski direktor Darko Raić-Sudar, a ostaje da se vidi koliko oslabljena Rijeka može na gostovanju protiv velikog favorita.

Ipak, Đalović nije imao nameru da odustane. Njega lepa sećanja za Rijeku vežu za sezonu 2007/08 kada je sa 18 golova bio jedan od najboljih igrača u ligi, ali i za period od 2009. do 2011. kada se vratio u klub i ponovo bio omiljen među navijačima. Pored toga Đalović je igrao za Jedinstvo iz Bijelog Polja, Crvenu zvezdu, Železnik, Zagreb, Arminiju Bilefeld, Kajzeri, Rapid Bukurešt, Amkar Perm, Sepahan, Šangaj, Tero Sasana, Bangkok, Budućnost iz Podgorice, Rudar Pljevlja, OFK Titograd i Grbalj.

Za Crvenu zvezdu je nastupao tokom sezone 200/01 i kao veoma mlad igrač nije uspeo da ostavi dublji trag. On je najavljen kao zamena za Pericu Ognjenovića koji je nešto ranije napustio crveno-bele i preselio se u Real Madrid, ali je eksplodirao tek kada je napustio Zvezdu.

BONUS VIDEO: