Auh!

PARTIZANOVU LETNJU BOMBU HTEO I MANČESTER SITI: Gvardiola zbog njega slao skaute na sever Evrope!

Autor Dušan Ninković

Novi fudbaler Partizana Gajas Zahid imao je priliku pre više od šest godina da pojača Mančester siti, ali je sve propalo u poslednjem trenutku.

Izvor: Profimedia

Fudbalski klub Partizan blizu je završetka i 10. letnjeg pojačanja, a novi ofanzivac crno-belih biće norveški igrač pakistanskog porekla Gajas Zahid (28). Iskusni fudbaler trebalo bi da bude naslednik Bibarsa Natha u Humskoj, pošto mu je baš mesto ofanzivnog veznog omiljeno - i tu se najbolje snalazi na terenu.

A o tome koliko se Gajas dobro snalazi na terenu govori i priča sa početka 2017. godine. Tada je Zahid otkrio medijima da je u januarskom prelaznom roku bio veoma blizu potpisa za Mančester siti! Navodno, "Građani" su poslali skaute da uživo gledaju norveškog fudbalera i tokom celog januara bili zainteresovani za njega, a zatim se povukli dva dana pred kraj prelaznog roka.

U razgovoru za portal VG Gajas Zahid je otkrio šta se tačno dešavalo... "Činilo se da ću im se pridružiti, ali su se predomislili dva dana pre zatvaranja prelaznog roka. Radije će čekati do leta", rekao je Zahid u februaru 2017. godine, dok je njegov menadžer Mike Kjolo dodao: "Vladalo je veliko interesovanje za Gajasa u prelaznom roku, šteta što nije došlo do dogovora sa Mančester sitijem. Verovatno će biti prodat u letnjem prelaznom roku."

Izvor: Aytac Unal / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Ipak, situacija je bila drugačija u karijeri Gajasa Zahida. Iako je Mančester siti planirao da ga kupi i zatim pošalje u neki od svojih "bratskih" klubova kako bi se razvijao, Zahid nikada nije napravio taj veliki iskorak. Kao mladi reprezentativac Norveške i jedan od najboljih igrača Valerenge u leto 2017. godine preselio se u APOEL sa Kipra, a zatim jednu sezonu proveo i u grčkom Panatinaikosu na pozajmici. Usledile su dve godine u Ankaragučuu, što je sasvim fina karijera, ali... Mančester siti je ostao predaleko od Gajasa.

BONUS VIDEO: