Spremni!

PARTIZAN KRENUO PO EVROPSKU JESEN! Kapiten zna kako sa Dancima - već im je dao gol!

Autor Dušan Ninković

Kapiten crno-belih Svetozar Marković najavio meč Partizana i Nordsjelanda.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Prva evropska preprepeka za igrače Partizana je preskočena, a druga je klučnja - ukoliko crno-beli eliminišu Nordsjeland još jednom će se naći u grupnoj fazi Konferencijske lige. Meč protiv danskog Nordsjelanda igra se na severu Evrope, a ekipa Igora Duljaja uputila se na ovo gostovanje.

Trener Partizana poveo je 24 fudbalera od kojih ima velika očekivanja, a lider tima iz Humske i na ovom putu biće Svetozar Marković, novi kapiten kluba. Dete crno-belih  koje odrađuje treći mandat u Partizanu dobilo je veliku čast tokom leta i za sada dobro drži pod kontrolom odbranu srpskog kluba.

"Sigurno je da nas očekuje jedna zahtevna utakmica. Mislim da su i oni dosta napredovali u odnosu na naše ranije mečeve, koje smo igrali pret pet godina. Neće biti lako, moramo da ostanemo koncentrisani fokusirani, pošto želimo da obezbedimo grupnu fazu Konferencijske lige. Mnogo je vremena prošlo od tih utakmica, sigurno je da neće biti slična utakmica. Znamo da su dobra ekipa, pošto imaju mlade i talentovane igrače. Sigurno je da neće da bude lako. Partizan od prvog minuta mora da igra pametno i da igra na rezultat. Utakmice u plej-ofu se igraju glavom i ne smemo previše da se zaletimo, pošto imamo dva meča", rekao je kapiten Partizana Svetozar Marković.

Partizan krenuo u Dansku
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Marković je kao fudbaler Partizana već igrao protiv Nordselanda i danskom predstavniku postigao je gol! Bilo je to u kvalifikacijama za Ligu Evrope u sezoni 2018/19, kada je srpski tim bio uspešniji u trećem kolu - pre nego što je ispao od Bešiktaša.

Podsećamo, Partizan je u trećem kolu kvalifiakcija za Konferencijsku ligu savladao Sabah iz Azerbejdžana, nakon boljeg izvođenja penala. Na gostovanju je bilo 2:0 za vicešampiona bivše sovjetske republike, crno-beli su u Beogradu to "poništili", a zatim kroz penal-seriju stigli do pobede zahvaljujući odbrani Aleksadra Jovanovića u poslednjoj seriji.

BONUS VIDEO: