Jedna dilema!

OVO JE SASTAV PARTIZANA ZA DANCE: Duljaj nije hteo, ali MORA da menja!

Autor Dušan Ninković

Trener Partizana Igor Duljaj mora da menja tim zbog crvenog kartona Kristijana Belića, ali rešenje se već nazire.

Izvor: chosen11/YouTube/FK Partizan Belgrade

Novi evropski izazov je pred igračima Partizana - ekipa Igora Duljaja otputovala je u Dansku gde će protiv Nordsjelanda u četvrtak od 18.30 časova pokušati da izbori što bolji rezultat i sebi olakša posao pred revanš u Beogradu. Crno-beli neće imati nimalo lak zadatak i pitanje je koliki su zapravo favoriti u ovom dvomeču, iako je koeficijent na njihovoj strani. Sa druge strane, Duljajev tim ne sme da se preda pre nego što borba počne, pa će i u četvrtak uveče i narednog četvrtka u Humskoj morati da bude ratnički nastrojen.

Onako kako je fudbal igrao Igor Duljaj sada će morati njegovi izabranici i to bez onog koji najviše liči na nekadašnjeg reprezentativca i dugogodišnjeg Partizanovog asa. Zbog crvenog kartona dobijenog u 115. minutu revanš meča protiv Sabaha, nakon što je odigrao impresivan meč, utakmicu u Danskoj propustiće Kristijan Belić. To je i najveći problem koji Duljaj ima.

Prinudno će trener Partizana morati da menja startnu postavu koja je u prethodnom periodu iskristalisana kao najbolja koju crno-beli imaju. Kako je Igor Duljaj na konferenciji za medije u Danskoj pomenuo Aleksandra Šćekića, jasno je da će iskusni Crnogorac u defanzivni deo veznog reda, pored ratobornog Frenka Kanutea.

Šćekić Partizanu donosi mnogo bolju kontrolu vazduha - često je bio jedan od najprimetnijih u važnim mečevima Partizana baš zbog skok igre kojom je dominirao na sredini terena. Takođe, ima ogromno iskustvo i već zna kako se igraju ovakvi mečevi, a u teoriji bi mogao da postane i heroj jer je kroz karijeru znao da napravi problem rivalu kod prekida. Moraće Danci da obrate mnogo pažnje na taj segment igre...

Što se tiče ostatka Partizanovog tima, deluje da nema većih dilema u ekipi. Na gol će Aleksandar Jovanović koji je heroj dvomeča protiv Sabaha, štoperski tandem će ponovo činiti Svetozar Marković i Mihajlo Ilić, dok će bekovi biti po ukusu Igora Duljaja - desno Aranđel Stojković, levo Nikola Antić, dva letnja pojačanja.

Pomenuli smo već Kanueta i Šćekića, a jasno je da će ispred njih njih biti Bibars Natho bez kojeg srpski tim jednostavno ne zna da igra evropske mečeve. On će biti spona veznog reda i napada, gde se očekuje konkretan učinak Ksandera Severine, Kvinsija Meniga i Mateuša Saldanje.

A onda, ako bude potrebe za tim, eto na terenu Nemanje Nikolića, Alda Kalulua, Sameda Baždara...

Očekivani sastav Partizana: Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Šćekić, Kanute - Severina, Natho, Menig - Saldanja

BONUS VIDEO: