Fudbal

MERKURXTIP „SA TERENA“: Navijači su veliko bogatstvo

Izvor Promo

Za početak, ako kažemo da Donje Stopanje ima oko 1.000 žitelja, podatak da oko 300 gledalaca bude na svakoj utakmici u selu, a da njih oko 100 ide autobusom i na gostovanja, jasno je koliko bogatstvo ima FK Plantaža.

Izvor: Promo

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja, putujući po Srbiji, predstavlja klubove iz nižih liga. Marko Grbić neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.

Iz epizode u epizodu imamo priliku da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a 45. epizoda donesi priču o Fudbalskom klubu Plantaža iz Donjeg Stopanja, koji nastupa u Zonskoj ligi – grupa Jug i prošlu sezone završio je na odličnom 6. mestu.

O ambicijama kluba pričao nam je trener ekipe Goran Đorđević, a one su vezane za opstanak u ligi, što neće biti lako zbog buduće reorganizacije liga. Svi igrači su iz Donjeg Stopanja ili iz najbliže okoline, do Leskovca, a mlađe kategorije kluba broje oko 40 dečaka i kako kažu, glavni cilj je od te dece napraviti dobre ljude, a fudbalski kvaliteti mogu da budu samo plus.

Meštani obožavaju fudbal i neretko i finansijski pomognu, što je svojevrsni kuriozitet, ali to je odlika ovog mesta.

Poslušajte u još jednoj sjajnoj priči ko su najveći rivali Plantaže, kakva je atmosfera kada se igra sa najbližim komšijama iz Gornjeg Stopanja, ali i sve vezano za buduće planove ovog uzornog kolektiva.

Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!