Fudbal

ZVEZDO, JAVI SE I DOĐI PO LUKU! Jović im više ne treba - čekaju ponude za ODLAZAK!

Autor Dušan Ninković

Srpski fudbaler Luka Jović nalazi se na izlaznim vratima Fiorentine, a Crvena zvezda mogla bi da bude rešenje za nastavak njegove karijere.

Izvor: MN Press

Iako je Luka Jović odigrao nekoliko sasvim dobrih mečeva za Fiorentinu tokom pripremnog perioda, izvesno je da će se italijanski klub i srpski napadač rastati ovog leta. Nakon što nekadašnji ofanzivac Crvene zvezde, Ajntrahta i Real Madrida nije licenciran za plej-of rundu evropskih kvalifikacija, postalo je jasno - reprezentativac Srbije može da menja sredinu i Fiorentina nema ništa protiv toga. Te informacije, kao i izjava klupskog direktora, otvorili su vrata Crvenoj zvezdi!

Srpski šampion već se tokom leta raspitivao za svog nekadašnjeg napadača i bio veoma konkretan kada je u pitanju potencijalna saradnja u budućnosti. Ekipi Baraka Bahara trenutno nedostaje klasičan napadač jer u igračkom kadru ne postoji fudbaler tog profila, a Jović bi mogao da bude rešenje!

"Još nismo dobili ponudu za Sofijana Amrabata i Luku Jovića, a ako ih dobijemo razmislićemo o njima. Ukoliko ima igrača koji nisu zadovoljni, neka izađu i razgovaraju sa nama. Pokušaćemo da ih usrećimo", rekao je direktor Fiorentine Džo Barone i istakao da klub očekuje interesovanje za dvojicu fudbalera. Praktično, time se otvaraju vrata za Jovićev odlazak iz Firence.

Srpski fudbaler je i pre nekoliko nedelja bio na izlaznim vratima, a tada se pominjalo interesovanje Crvene zvezde. Bomba iz Italije stigla je pre prijateljskog meča koji su Crvena zvezda i Fiorentina odigrale u Beogradu, a sa tračevima se nastavilo i nakon te utakmice. U međuvremenu je Jović pominjan kao rešenje za napad Milana, ali i Rome koja je poslednjih dana nešto dostupnija opcija za bivšeg napadača Real Madrida.

Ipak, poziv Crvene zvezde i igranje Lige šampiona u voljenom klubu sigurno bi naterali Luku Jovića da se zamisli. Podsećamo, Luka Jović je još kao dečak stigao u redove crveno-belih, a sa ocem je svakodnevno putovao na treninge iz Bijeljine do Beograda. Često je spavao ili radio domaći za školu u automobilu kojim su dolazili na treninge, a sve se isplatilo kada je dobio šansu u prvom timu. Postao je najmlađi strelac u klupskoj istoriji, ali je u veoma teškim godinama za klub bio kolateralna šteta. Nakon malo više od godinu i po dana preko investicionog fonda poznatog fudbalskog agenta i saradnje sa kiparskim Apolonom Jović se preselio u Benfiku, zatim u Ajntraht iz Frankfurta, a na kraju i u Real Madrid, što je kruna njegove karijere.

BONUS VIDEO: