Fudbal

NAMEŠTANJE UTAKMICA? TO SU GLUPOSTI! Oglasio se Zvezdan Terzić: Šire se dezinformacije

Autor Mladen Šolak

Generalni direktor Crvene zvezde govorio o optužbama za nameštanje utakmica u domaćem fudbalu.

Izvor: MN Press

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je u intervju "Sportskom žurnalu" da je situacija u srpskom fudbalu poslednjih pet ili 10 godina mnogo regularnija nego pre nekoliko decenija.

Upitan za nameštanje na ovdašnjim terenima, Terzić je dao eksplicitan odgovor da su ti navodi "gluposti". "To su gluposti. Ja sam igrao i osamdesetih godina stare Jugoslavije, ja vam kažem da se danas igra mnogo, mnogo poštenije i ispravnije nego u Titovoj Jugoslavije. Svedoci smo da je 86-87. godine od 9 utakmica 7 bilo namešteno. Svi smo svedoci toga. I to je bilo 86. godine u vreme komunističke Jugoslavije. Ja vam kažem da je danas mnogo, mnogo korektnije, čistije, regularnije nego ikada", kazao je on.

"I generalno se igra regularan fudbal, niko nikog ne pušta. I to su samo priče, tračevi, nego su ovi portali, mnoštvo portala, društvenih mreža, prave zbrku i klikove i šire dezinformacije itd. Ne danas, generalno poslednjih pet, deset godina, igra se mnogo, mnogo regularnije nego pre 30, 40 godina", dodao je Zvezdan Terzić.

Doduše, skandal sa optužbom za nameštanje utakmica ipak je potresao srpski fudbal ovog leta, jer je Kolubara izbačena iz lige uz teške optužbe iz Fudbalskog saveza Srbije. Potpredsednik Branislav Nedimović ovako je govorio o tome: "CAS je međunarodno sportski sud u Lozani, po žalbi Kolubare zbog nameštanja FSS je kaznio Kolubaru. Potvrdio je da je bilo nameštanja, potvrdio proceduru FSS, doduše umanjio kaznu sa devet na šest bodova i na bazi toga mi imamo situaciju da na bazi toga mi imamo tim koji je namešta utakmice, mi smo svega toga svesni. Od toga ne može niko da pobegne".

Prema presudi Međunarodnog suda za sportsku arbitražu u Lozani, potvrđena je optužba FSS, ali i ublažena kazna koju je Savez odredio Kolubari. Sa tom kaznom, Kolubara ne bi ispala, a onda je klub iz Lazarevca ipak prebačen u niži rang zbog tehničkih nepravilnosti - manjka neophodnih stolica na stadionu i zbog optužbi za papirološke propuste u funkcionisanju kluba.