BUM!

"NIKAD GORI" DINAMO, A ZARADILI NEVIĐEN NOVAC! Istorijski prelazni rok, lekcija svima na Balkanu

Autor Milutin Vujičić

Neverovatan posao Dinama iz Zagreba u letnjem prelaznom roku, a još nije kraj.

Izvor: Profimedia

Dinamo iz Zagreba nije se proslavio na početku nove sezone. U prvenstvu Hrvatske zaostaju za Hajdukom već osam bodova, a neće učestvovati ni u Ligi šampiona pošto su eliminisani već u trećem kolu kvalifikacija. Uprkos tome, Dinamo i dalje posluje kao niko drugi na Balkanu, pa su tako u letnjem prelaznom roku - koji nije još završen - zaradili više od 50 miliona evra! I to će sada početi da ulažu...

Jedan od najvećih transfera u klupskoj istoriji je prodaja Josipa Šutala u Ajaks za čak 21 milion evra, dok bi Dinamo mogao da zaradi još dva miliona kroz razne bonuse. Upravo su ti bonusi doneli Dinamu ovog leta veliki novac jer su samo na provizijama od transfera svojih bivših igrača Gvardiola, Kovačića i Brozovića zaradili oko 13 miliona evra.

Osim toga, Dinamo je posle eliminacije od AEK-a prodao i Dominika Livakovića - spekuliše se od 6,65 do 8,5 miliona evra - da bi posle pobede nad Spartom iz Praga u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope (3:1) ostali i bez Luke Ivanušeca. U pitanju je jedan od najboljih igrača zagrebačkog kluba koji se preselio u Fajnord za oko 10 miliona evra. I tu je Dinamo zadržao procente, pa će inkasirati još 15 odsto od budućeg transfera.

Kada se to sve zbroji, Dinamo je zaradio 52,5 miliona evra, što je jedan od njihovih "najjačih" prelaznih rokova. Ipak, ostali su bez skoro svih zvezda sem Bruna Petkovića, tako da se sada očekuje da "pokažu zube" Hajduku i da investiraju u nove fudbalere. Već je stigao Luka Stojković, a očekuje se da napadnu Ramona Mijereza, Luku Kačavendu i Arijana Ademija.

BONUS VIDEO: