Fudbal

SRUŠIO ZVEZDU NA KROVU, PA PORUČIO SAMO JEDNO! Ko je trener koji je napravio ČUDO na Voždovcu

Autor Mladen Šolak

Voždovac je senzacionalno savladao Crvenu zvezdu i kaznio njene greške golovima.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Trener Voždovca Marko Savić nije dopustio svom timu da ga obuzme euforija posle velike pobede protiv Crvene zvezde (3:2). "Zvezda je bila bolja, borli smo se koliko smo mogli. Merim igrače od ponedeljka i to poručujuem ekipi. Dešavaju se ove stvari, mi treba da budemo svakog dana ovakvi. To su mladi ljudi, a ja ih merim od ponedeljka kakvi su ljudi i igrači", kazao je on.

Voždovac je pobedio golovima već od starta, kada je strelac bio Borisav Burmaz, bivši đak Crvene zvezde, koji nije hteo da slavi taj pogodak nakon što je kaznio veliku grešku Miloša Degeneka. Pred poluvreme je pogodio Mihajlo Nešković, kaznivši ogroman promašaj Zvezdinog napadača Vladimira Lučića, a "mat" je pao posle sata igre, kada je Danilo Teodorović takođe kaznio ogroman kiks Aleksandra Dragovića, štopera i kapitena Zvezde.

Strelci golova Voždovca imaju 21, 22 i 23 godine i ta mladost "zmajeva" nanela je bolan udarac velikom favoritu, u čijoj igri očigledno ima dosta toga za dotezanje i korekciju pred Ligu šampiona. Ekipa Baraka Bahara u četvrtak će saznati ime protivnika u grupnoj fazi LŠ, a ove nedelje je saznala kako ne sme da pomisli da izađe među najjaču konkurenciju na svetu.

Marko Savić je zvanično postao trener Voždovca u junu, mada je i do tada bio u stručnom štabu dotadašnjeg šefa struke Nikole Puače, kraj Mihajla Trajkovića i ostalih, takođe mladih trenera. Sportski direktor "zmajeva" Bojan Leontijević pružio mu je podršku nakon što je Savić prethodno vodio mlade kategorije Voždovca i estonsku Levadiju, sa kojom je bio prvak i osvajač Kupa i Superkupa.

Pod vođstvom mladog trenera, rođenog 1984. godine u Beogradu, "zmajevi" su posle pet odigranih kola nepobeđeni, sa učinkom od dve pobede, protiv Železničara i Crvene zvezde, i tri remija, protiv Radnika, IMT-a i Javora. Zahvaljujući takvom učinku, "zmajevi" su trenutno na visokom trećem mestu tabele Superlige.