Fudbal

MUK U ATINI, NIŠTA OD LIGE ŠAMPIONA!

Autor Mladen Šolak

Panatiniaikos izgubio od Brage i na Olimpijskom stadionu i tako ostao bez plasmana u grupnu fazu. "Dželat" srpskog TSC-a ponovo u eliti, "zeleni" Ivice Jovanovića idu u Ligu Evrope.

Izvor: Profimedia/Yannis Halas FIL-18896-0021

Panatinaikos je ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona jer je i u revanšu izgubio od Brage 0:1, nakon što je i u "kamenolomu" u Portugalu prošle nedelje poražen 2:1. Tako je tim Ivice Jovanovića ostao bez plasmana u grupnu fazu, u kojoj je PAO poslednji put igrao u jesen 2010. godine. Srpski vezista Filip Đuričić igrao je za "zelene" u drugom poluvremenu na krcatom stadionu, na kojem je bilo bar 60.000 gledalaca, Filip Mladenović odgledao je meč sa klupe. Ipak, oni posle prolaska Dnjepra i eliminacije Olimpik Marseja ipak nisu uspeli da naprave poslednji, dlučujući korak ka društvu najboljih.

U to društvo će Braga, koja je u prethodnoj rundi bez problema preskočila TSC. Ipak, Atina bi mogla da ima tim u Ligi šampiona ove sezone, jer će u sredu AEK igrati kod kuće protiv Antverpena i imati šansu da pobedom dovede najjače takmičenje u svoju zemlju.

U ostalim utakmicama, Jang Bojs je rutinski pobedio Makabi Haifu kod kuće (3:0) i "overio" plasman golom Filipa Ugrinića, švajcarskog veziste koji ima srpski pasoš. Izraelci su tim koji je prošle sezone izbacio Zvezdu i igrao u grupnoj fazi pod vođstvom sadašnjeg trenera crveno-belih, Baraka Bahara.

A najuzbudljivije je ove večeri bilo u Istanbulu, gde je bivši bek Mančester sitija Anhelino dao gol u nadoknadi da "overi" pobedu Galatasaraja i plasman u Ligu šampiona. U Turskoj je rezultatom 2:1 pao Molde, nakon što je u ukupnom skoru bilo 5-3 u korist tima Okana Buruka. Prvi gol za Galatau dao je Mauro Ikardi, koji se takođe vraća u najjače takmičenje.

BONUS VIDEO: