TO JE TO

MILORAD VUČELIĆ PODNEO OSTAVKU, VIŠE NIJE PREDSEDNIK PARTIZANA: Odlazim teška srca i mirne savesti

Autor Nemanja Stanojčić

Milorad Vučelić povukao se sa mesta predsednika Partizana.

Izvor: MN Press

Milorad Vučelić podneo je ostavku na mesto predsednika Partizana. Obrazložio je to svojim najbližim saradnicima i objasnio da više neće biti na čelu crno-belih. Sve to dan pred utakmicu sa Nordsjelandom u plej-ofu Lige konferencija prenose "Večernje novosti".

Objasnio je i zbog čega je to učinio. "Vršio sam je dugo godina radeći u okviru statutarnih ovlašćenja, a po najvećoj i najboljoj meri svojih mogućnosti. Teška srca i mirne savesti - više ne mogu. I zato podnosim ostavku na položaj predsednika i izražavam veliku zahvalnost svojim saradnicima i svima onima koji su mi, u ovim za Partizan složenim vremenima, pomagali", rekao je Vučelić.

On je na čelo kluba došao 2016. godine, prethodno je od 2014. obavljao funkciju potpredsednika. Za to vreme osvojena je jedna titula, a tri puta su crno-beli podizali pehar u Kupu. Podsetimo, on je u martu ove godine učinio isto, tražio je od delegata Skupštine kluba da ga razreše dužnosti, ali mu oni to tada nisu dozvolili.

Crno-bele u četvrtak čeka revanš sa danskim Nordsjelandom posle poraza od 5:0 u prvom meču, a o odlasku je pričao i Igor Duljaj. "Pre ili kasnije do toga će doći, taj pritisak ne osećam. Teško je da neko može da napravi neku vrstu pritiska na mene putem medija. Važno mi je da to ne utiče na tim, pitali su me šta se piše. Rekao sam im da igraju za sebe, porodicu i Partizan odgovor je bio pobeda protiv Javora. Trenutno smo tu, jednog dana ćemo otići, dali sada, sutra ili prekosutra, najvažnija je ekipa. Da se ne remeti mir, oni su najbitniji", kazao je Duljaj na konferenciji pred meč. 

BONUS VIDEO: