Fudbal

MERKURXTIP „SA TERENA“: Sprema se fešta za vek postojanja

Izvor Promo

Marko Grbić neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.

Izvor: Promo

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja, putujući po Srbiji, predstavlja klubove iz nižih liga.
Iz epizode u epizodu imamo priliku da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a 48. epizoda donesi priču o Fudbalskom klubu Svrljig, članu Zone Centar FS Istočne Srbije koji je osnovan 1926. godine.
Prošle sezone klub je napravio veoma pametan potez i kada je sakupio dovoljno bodova, okrenuo se mlađim snagama i dao im šansu za dokazivanje, a mogu da se pohvale činjenicom da u startnih 11 imaju čak šest bonus igrača i to većinom iz Svrljiga.
Dolaskom nove uprave 2021. godine sve je krenulo nabolje, a planovima i ambicijama nema kraja. Uslovi za rad u sportskom kompleksu su izvanredni, ali se radi dalje i uskoro će teren sa veštačkom travom koji će dodatno poboljšati uslove. Uskoro će i proslava veka postojanja i već se u Svrljigu razmišlja o tome.
Priču o klubu, istoriji, današnjici i budućnosti, predočio nam je Marko Miladinović, član Upravnog odbora. Poslušajte iz prve ruke kako funkcioniše klub, koliko ima dece u mlađim kategorijama, ali i sve o najvećim dostignućima plavo-belog kluba bogate tradicije.
Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!