Lukarički

SVE JE SPREMNO - EVROPSKI VELIKAN STIGAO U LESKOVAC! "Znamo da su i njihovi navijači najavili dolazak..."

Autor Mladen Šolak

Čukarički spreman za veliku evropsku utakmicu u Leskovcu, gde će biti domaćin.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Čukaričkog u četrvtak na novom stadionu Dubočice u Leskovcu od 20 časova igraju revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope protiv Olimpijakosa. Vođstvo grčkog tima iz prvog meča je značajno (3:1), ali je tim Igora Matića u trenutku nagoveštaja rezultatske katastrofe ipak smogao snagu da se suprotstavi tada rasterećenom favoritu i da do kraja ublaži poraz. I naravno, da stvori nadu u pravo čudo, i svom timu i navijačima, koji su u Leskovcu prethodnih dana u redovima stajali ispred blagajne.

"Pohvalio bih sve koji su radili na stadionu u Leskovcu, jer izgleda izuzetno lepo, baš evropski", rekao je Milan Lešnjak, koji je zvanično predstavljen kao šef struke Čukaričkog, mada je od pre dve nedelje trener ekipe klupska legenda Igor Matić.

U najavi meča, Lešnjak je govorio o greški iz prve utakmice. Prema njegovim rečima, kapiten Marko Docić nije trebalo da bude na klupi od starta, a u igri od početka drugog poluvremena. Lideru "brđana" bilo je mesto na terenu od prvog momenta i tako će sigurno biti u četvrtak. "U odnosu na sistem Marko Docić je ostao na klupi u Atini, što možda i nije bilo pravo rešenje. Samo zbog sistema smo pogrešili u prvoj utakmici. Ovoga puta ipak ne bi trebalo da igramo sa trojicom igrača u poslednjoj liniji".

Lešnjak se osvrnuo u na kritike prema Čukaričkom posle poraza u Grčkoj. "Komentari su bili opravdani za jedan deo utakmice, ne za celu", kazao je on.

Kapiten Čuke Marko Docić svestan je da će Olimpijakos imati podršku sa tribina. Uostalom, ovdašnjim ljubiteljima sporta dobro je poznato da su navijači grčkog tima i Crvene zvezde u dobrim odnosima. "Lepo je uvek igrati pred punim tribinama. Tamo se nismo najbolje snašli u prvih 15 minuta, sada ćemo mi imati tu prednost. Znamo da su se i njihovi navijači najavili dolazak, ipak verujem da će domaći biti glasniji. Očekujem bolji početak meča nego u Atini", kazao je on.

U slučaju senzacije, Čukarički će proći u grupnu fazu Lige Evrope, u slučaju da ne uspe da pobedi Olimpijakos razlikom od tri gola, što bi zaista bilo čudo, "brđani" će u grupnu fazu Konferencijske lige. U najavi sutrašnjeg meča govorio je i sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

"Igrali smo čvrst fudbal, ali ovaj klub ne može da živi bez prodaje igrača. Morate da imate mlade igrače, ofanzivne. Smejali su nam se za Olimpijakos. Jesmo igrali lošije u prvom poluvremenu, ali i tada smo imali dve šanse. Kažu, izveli ste decu da poginu. Da se razumemo, deca ne ginu, na ovakvim velikim utakmicama se prave igrači. Imate primer Nikola Petkovića, koji je odigrao jedan meč za reprezentaciju, pa je otišao", kazao je on.